Tuesday, October 27, 2020

YOUTH EXCHANGE AND STUDY

Duhen lexuar

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

logo-yespngMësoni më shumë për këtë program të ri shkëmbimi me Shtetet e Bashkuara të Amerikës

YES Youth Exchange and Study është një program pa pagesë që siguron bursa studimi për nxënësit e shkollave të mesme nga vendet YES për të kaluar deri në një vit akademik (2017-2018) në Shtetet e Bashkuara, duke jetuar me familje amerikane dhe duke ndjekur një shkollë të mesme amerikane.

Fokusi i programit është zhvillimi i komunikimit ndërmjet qytetarëve nga Shtetet e Bashkuara dhe vendeve partnere, me qëllim ngritjen e mirëkuptimit dhe respektit të ndërsjellë. Nxënësit jetojnë në një familje pritëse, ndjekin një shkollë të mesme, angazhohen në aktivitete për të mësuar mbi shoqërinë dhe vlerat amerikane, sigurojnë aftësi drejtimi dhe ndihmojnë në edukimin e amerikanëve mbi vendin dhe kulturën e tyre.

Ky program mbështetet financiarisht nga Departamenti Amerikan i Shtetit

Faza e parë e konkurimit:

Qyteti

Data

ora 8:30 to 11:00

 

Adresa

Tiranë

 

Fier

15 tetor 2016

 

 

14 tetor 2016

 

Universiteti “Marin Barleti”, Rr. “Sami Frashëri”, nr. 41 (pranë kompleksit të pishinave)

 

Shkolla e mesme  “Flatrat e Dijes”

Lagjja 1 Maj

Të gjithë nxënësit duhet të regjistrohen personalisht ditën e testimit. Testi i parë do të bëhet në të njëjtën ditë dhe orë që do të përcaktohet në momentin e regjistrimit. Për të gjithë ata që kualifikohen, testi i dytë do të bëhet të nesërmen. Një listë me pjesëmarrësit e raundit të dytë do të bëhet publike në mbrëmjen e ditës së parë të testimit.

NËSE DËSHIRONI TË REGJISTROHENI EDHE PARAPRAKISHT PËR TESTIMIN, NA DËRGONI NJË E-MAIL NË ADRESËN

[email protected]

Aplikanti duhet të plotësojë këto kushte:

– Datëlindja nga 1 janar 2000 – 15 korrik 2002

– Nxënës në shkollë të mesme, klasa 10 ose klasa 11

– Nxënës me rezultate të mira

-Të kenë nota të mira

– Njohuri të mira të gjuhës angleze

– Të jetë shtetas shqiptarë

-Nxënësit me aftësi të kufizuar duhet të jenë të lindur nga 15 shkurt 1999-15 korrik 2002

 

Dokumentet që duhet të paraqiten:

Aplikanti duhet të paraqesë:

– Fotografi të kohëve të fundit 3 x 4 cm;

– Pasaportë, Certifikatë lindjeje; ose kartë identiteti

– një stilolaps të zi

www.ac-see.org

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.