Wednesday, April 21, 2021

1.3 Vlerat

Duhen lexuar

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

EBA – “Employer Branding Academy Albania”

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhënësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

12 Keshilla produktiviteti

Ndonjëherë mençuria konvencionale dhe këshillat e dukshme që keni dëgjuar një milion herë nuk bëjnë punë kur keni nevojë për një rritje...

Horoskopi – Demi: Top 10 Profesionet

EkzekutivShef kuzhinierPolitikanProdhuesi i verësDirigjentBlogger bukurieArkëtarProjektuesi i BrendshëmBiologBlerës Demi ka disa tipare mjaft të dallueshme si: etikën, besueshmërinë dhe...

Udhezuesi i Karrieres SuajVlerat tuaja janë cilësitë morale dhe intelektuale që ju përcaktojnë dhe që i japin kuptim jetës suaj. Një karrierë që mbështetet në vlerat tuaja është një nga mënyrat më të mira për të ruajtur kënaqësinë personale dhe motivimin në vendin e punës.
Për të parë nëse perspektivat tuaja të punës janë në përputhje me vlerat tuaja, provoni veten tek ushtrimi i mëposhtëm. Duke bërë këtë ushtrim, ju do të jeni në gjendje të identifikoni atë që ju intereson më shumë.

A. Vlerësimi i vlerave të mia

Më poshtë ju paraqitet një listë vlerash, e cila mund t’ju
ndihmojë të identifikoni vlerat tuaja të punës. Sipas shkallës së mëposhtme të vlerësimit qarkoni shkallën e rëndësisë që ju i jepni secilës vlerë. Zgjidhni vlerësimin që i përshtatet më mirë vlerave tuaja.

4 – Shumë e rëndësishme 3 – Mjaftueshëm e rëndësishme
2 – Pak e rëndësishme        1 – Jo e rëndësishme

4     3     2     1     Aventura – Keni përgjegjësi pune të cilat përfshijnë rrezikun.
4     3     2     1     Krijmtari artistike – Angazhoheni lirshëm në aktivitete artistike dhe inovative, përdorni imagjinatën dhe krijmtarinë
4     3     2     1     Ndryshim dhe shumëllojshmëri – Keni përgjegjësi pune që ndryshojnë shpesh në përmbajtje dhe në mjedis.
4     3     2     1     Komuniteti – Jetoni në një vend apo qytet ku mund të përfshiheni në çështje apo programe lokale.
4     3     2     1     Garat – Angazhoheni në aktivitete ku provoni aftësitë tuaja dhe ku ka fitues dhe humbës të vërtetë.
4     3     2     1     Krijmtaria – Sillni ide të reja, programe, struktura organizative por jo formate të ngjashme të zhvilluar më pare nga të tjerët.
4     3     2     1     Ritme të shpejta – Të punoni në rrethana të tilla ku puna duhet bërë me shpejtësi.
4     3     2     1     Miqësia – Zhvillim të marrëdhënieve të ngushta me bashkëpuntorët (kolegët).
4     3     2     1     Të ndihmoni të tjerët – Të ndihmoni të tjerët drejtpërdrejtë, individualisht ose në grupe të vogla.
4     3     2     1     Të ndihmoni shoqërinë – Kontribuoni në përmirësimin e mjedisit (shoqërisë) ku jetoni.

Për më tepër ushtrime për vlerësimin e vlerave të tjera na ndiqni në seksionin më të zgjeruar të këtij udhëzuesi në duapune.com

B. Përmbledhja e vlerave të mia
1. Cilat janë pesë vlerat që ju i quani më të rëndësishme?
2. Cilat janë pesë vlerat që ju i quani më pak të rëndësishme?

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

EBA – “Employer Branding Academy Albania”

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhënësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

12 Keshilla produktiviteti

Ndonjëherë mençuria konvencionale dhe këshillat e dukshme që keni dëgjuar një milion herë nuk bëjnë punë kur keni nevojë për një rritje...

Horoskopi – Demi: Top 10 Profesionet

EkzekutivShef kuzhinierPolitikanProdhuesi i verësDirigjentBlogger bukurieArkëtarProjektuesi i BrendshëmBiologBlerës Demi ka disa tipare mjaft të dallueshme si: etikën, besueshmërinë dhe...

Punet e dites, e hene 19 prill 2021

E hena ka nisur vrullshem ne duapune.com dhe kerkesat per punesim nga bizneset dhe kompanite e ndryshme jane te shumta. Po ju...