Monday, January 25, 2021

Vishuni për të qenë të suksesshëm!

Duhen lexuar

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...

15K+ ndjekes ne faqen LinkedIn te duapune.com

Sot, duapune.com feston arritjen e me shume se 15,000 ndjekesve ne faqen e saj ne LinkedIn! Qe prej...

16926 621782817848414 1441586349 nTë gjithë kemi qenë në atë situatë: të nervozuar, me duar të djersitura, të pasigurtë për atë që na pret. Gjëja e vetme që dëshironi është që ata t`ju pëlqejnë. Papritmas ju dëgjoni hapat e dikujt që po ju afrohet. Zemra juaj fillon e rreh fort dhe keni vetem 30 sekonda kohë për të dalë në skenë… Po, për intervistën po flas.

Këtu janë disa këshilla që do ju ndihmojnë të kuptoni etiketën e intervistës.

Para intervistës:

• Bëni një kërkim për kompaninë
• Rregulloni CV-në tuaj. (Mundësisht përmblidheni në një faqe)
• Mbani një bllok shënimesh, një stilolaps dhe dy kopje të CV-s tuaj.
• Vishuni siç duhet dhe shmangni bizhuteritë e mëdha.
• Bëni një tualet natyral dhe flokët mbajini të thjeshta dhe jo në fytyrë. Disa nga stilet e preferuara të flokëve janë topuzet e balerinës dhe bishti i ulët.
• Gjatë rrugës për në intervistë, dëgjoni këngën tuaj të preferuar që të keni energji dhe vetëbesim.
• Fikni celularin dhe hiqni çamçakizin.
• Të jeni në kohë (por jo shumë herët, 10 minuta para është më e mira).
• Të jeni gati ti përgjigjeni pyetjeve për veten tuaj

Gjatë intervistës:

• Të jeni të sjellshëm me të gjithë në kompani. Asnjëherë nuk i dihet se kush punon në kompani dhe se kush mund t`ju intervistoi.
• Jepni një shtrëngim duarsh konfident.
• Buzëqeshni. Duhet të jeni të afrueshëm dhe kjo do ju qetësoj nervat.
• Të jeni të sjellshëm dhe energjitik.
• Mbani një strukturë trupi të mirë.
• Mos flisni shumë – nuk duhet të dukeni llafazan, por sigurisht mos iu përgjigjni pyetjeve me dy ose tre fjalë. Gjithashtu, mos ndërprisni personin që po ju interviston.
• Mos harroni të bëni pyetje në fund të intervistës.
• MOS bëni pyetje për rrogën gjatë intervistës së parë.
• Në fund të intervistës, pyesni se kur do merret një vendim.
• Para se të dilni, sigurohuni ti falenderoni për kohën që ju kushtuan.

Pas intervistës:

Momentin që dilni nga intervista shkruani një letër falenderimi dhe dërgojeni direkt te posta. Mund të duket si në kohët e vjetra, por ky është një gjest që vlerësohet shumë nga punëdhënësi juaj potencial.

Pyesni vetë nëse nuk ju kanë kontaktuar në datën që u vendos gjatë intervistës. Mos pyesni përpara kësaj date.

ASNJEHERE mos postoni për intervistën tuaj në Facebook ose në Twitter. Të gjithë e dimë që gjëja e parë që një punëdhënës do bëj pas një interviste është të kërkoj në Google për personin që u intervistua.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...

15K+ ndjekes ne faqen LinkedIn te duapune.com

Sot, duapune.com feston arritjen e me shume se 15,000 ndjekesve ne faqen e saj ne LinkedIn! Qe prej...

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...