Thursday, January 21, 2021

Universitetet më të mira në Botë

Duhen lexuar

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...

globe europeEdhe një herë Kembrixhi është numri një në botën universitare. Por këtë vit, kurora e QS World University Rankings, renditja e universiteteve më të mirë në botë i takon Massachusetts Institute of Technology (Instituti i Teknologjisë së Masaçusets ose shkurt MIT ), i cili ndodhet në zonë e Bostonit të quajtur Kembrixh dhe jo universiteti anglez i Kembrixhit, i cili ka zbritur në vendin e dytë.
MIT fiton vendin e parë falë impaktit të kërkimit që zhvillon dhe për proporcionin mes profesorëve dhe studentëve. Universiteti i Harvard-it zbret në vendin e tretë, pasi ka mbajtur vendin e parë çdo vit nga 2004 deri më 2009.
72 shtete janë të pranishëm në top 700, si pasojë e një përshpejtimi të lëvizjes ndërkombëtare. 100 universitetet e para kanë mesatarisht gati 10% më shumë studentë ndërkombëtarë në krahasim me vitin 2011, rritja më e madhe midis një viti dhe një tjetri në 9 vitet e historisë së renditjes.
Përgjegjësi i kërkimeve të QS, Ben Sowter konfermon se ”Përshpejtimi pa precedentë në  rekrutimin ndërkombëtar reflekton një konkurrencë globale në rritje për talentët e rinj.  120.000 studentë të huaj më shumë janë raportuar nga 500 universitetet e para në renditje. Këtë vit, totali global i kalon 4 milionët”.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...