Sunday, October 25, 2020

Tre pyetjet që nuk duhet të bëni në një intervistë pune.

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

Foto 25Ju duhet të dini tashmë që edhe ju duhet të bëni pyetje gjatë intervistës së punës. Nëse intervistuesi ju pyet nëse keni ndonjë pyetje, nuk mund të përgjigjeni se nuk keni, pasi do të krijoni përshtypjen sikur nuk keni shumë dëshirë për këtë punë.

Gjithashtu duhet të keni kujdes me pyetjet që bëni, sepse janë disa pyetje që mund t’i lexoni më poshtë, të cilat ju shfaqin si të painteresuar për pozicionin ku po aplikoni.

Nuk duhet të pyesni: “Me çfarë merret kompania juaj?”

Kur shkoni në një intervistë pune, minimumi që mund të bëni është të merrni disa informacione thelbësore për kompaninë, për shembull: funksioni i kompanisë, produktet/shërbimet që ajo ofron, tregu që synon dhe çdo informacion tjetër që ju mund të gjeni.

Mund të pyesni:

“Kam vënë re që kompania juaj… [thoni një problem që mund të keni evidentuar gjatë kërkimeve tuaja]. Si keni menduar ta zgjidhni këtë problem? Ndoshta… [jepni sugjerimin tuaj për problemin]”.

Nuk duhet të pyesni: “Sa paguhet kjo punë”?

Sigurisht që ju doni ta dini pagën e punës, por në intervistën e punës nuk duhet të shfaqni nevojat tuaja, duhet të dëgjoni nevojat e kompanisë.

Mund të pyesni: “Me kë do të më duhet të punoj”?

Me anë të kësaj pyetjeje ju tregoni interes për kulturën dhe ambjentet e kompanisë.

Nuk duhet të pyesni: “Sa do të zgjasin pushimet?”

Nuk mund të filloni një punë duke menduar për ditët pushim që do të keni gjatë saj.

Pyetje të tjera që ju mund të bëni gjatë intervistës varen edhe nga kompania ku ju aplikoni. Nuk duhet të harroni që fokusi duhet të jetë në atë që ju ofroni dhe jo në atë që ju kërkoni.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...