Monday, January 25, 2021

Tre mësime të cilat menaxherët nuk duhet të harrojnë

Duhen lexuar

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

marketing-mangagerMenaxherët shpesh harrojnë se si është të gjendesh në anën tjetër të tavolinës, të jesh pjesë e ekipit në vend që të jesh lideri. Ata përfundojnë duke bërë lidershipin për veten e tyre , duke besuar se mund të kontrollojnë gjithçka dhe se mund ti kënaqin të gjithë. Për fat të mirë është e lehtë ti vendosësh gjërat në perspektivë. Këtu janë disa detaje të cilat të gjithë menaxherët duhet ti mbajnë mend.

Njerëzit nuk janë perfekt:
Qëniet njerëzore nuk janë ato makineritë e vajisura mirë të cilat menaxherët do të donin. Ata thyen, lodhen, bëjnë kërkesa të paarsyeshme dhe marrin vendime të pa arsyeshme etj. Në çdo moment stafi juaj është një burim konfliktesh i emocioneve, perceptimeve apo qëndrimeve të ndryshme.  Është shumë e rëndësishmëe të mbahet mend se jo të gjithë mendojnë njësoj dhe jo të gjithë mendojnë si ju.

Ju nuk mund të kontrolloni gjithçka:
Pranoni këshilla nga skuadra juaj. Lejoini të tjerët t’ju udhëzojnë për vendimet tuaja të rëndësishme. Gjithashtu mos u përpiqni ta bëni çdo projekt personal. Ju mund të jeni arkitekti i projektit por jo edhe orkestruei i tij. Jepni merita atëherë kur duhet.

Ju nuk mund të jeni gjithmonë heroi:
Mbani mend se barra e përgjegjësisë bie mbi ju. Ju jeni përgjegjës për veprimet dhe rezultatet e skuadrës tuaj. Nëse ju bëni një gabim atëhere është detyra juaj që ta korrigjoni gabimin. Nëse dikush në skuadër  bën një gabim atëhere është sërish detyra juaj ta korrigjoni gabimin.
Jini miqësor me stafin tuaj tregojuni atyre që ju jeni njerëzor. Është shumë normale që të uleni për të drekuar me stafin tuaj në të njëjtën tavolinë, ata do tju respektojnë më shumë. Nuk keni pse të jeni gjithmonë në rolin e vrojtuesit.
Duke bërë gjitmonë një hap mbrapa dhe duke reflektuar prioritetet tuaja si menaxher do të gjeni veten më të qartë dhe me një kuptim të ridimensionuar për rolin tuaj si menaxher. Me këtë kuptim rritet ambicja për të ecur përpara dhe për të marrë përsipër sfidat e një dite tjetër.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...