Friday, January 15, 2021

Tre gjëra që duhet të bëni nëse jeni papunë

Duhen lexuar

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

confused computerTë qenit papunë e vendos një individ në një disavantazh të vazhdueshëm në krahasim me të punësuarit. Është e domosdoshme që të shpenzoni kohën si i papunë në mënyrë të zgjuar që të arrini perspektivat si një punëkërkues.

Pavarësisht faktit se të qenit i papunë është bërë një fenomen i zakonshëm kjo gjë është pranuar më së shumti kohët e fundit për shkak të krizës ekonomike. Mjaft kompani janë përballuar me reduktimin e stafit të tyre në një numër masiv.

Ndërsa papunësia është bërë diçka e dukshme, e rëndësishme është që ne të bëjmë përpjekjen dhe të përdorim kohën tonë për të përmirësuar pozicionin në tregun e punës. Këtu janë tre gjëra që duhet të bëni nëse jeni papunë:

Vullnetar
Ndoshta metoda me e lehtë e kalimit të kohës si i papunë është të bërit vullnetar. Kjo i lejon individët jo vetëm të shtojnë diçka në CV por i ndihmon dhe në reklamimin e tyre. Punëdhënësit duan të punësojnë individë që janë të dhënë rreth çështjeve të tyre.

Karakteri dhe integriteti janë bërë dy cilësi me vlera që punëdhënësit duan të shikojnë dhe vullentarizmi është mënyra ideale për ta treguar këtë. Nëse ju bëni vullnetarin, psh në një organizatë që ndihmon apo trajton personat me handicap të ndryshëm,pasioni juaj do t’iu ndihmojë të ndiheni si i punësuar.

Rrisni profilet tuaja Online
Profili online është mënyra më e re për të reklamuar veten tuaj. Ai ju ndihmon të tregoni profilin tuaj dhe të komentoni te të tjerët të cilët kanë një prezencë online. Ju mund të ndiqni profesionistë në industrinë ku interesoheni dhe t’i ftoni ata të lidhen me ju.

Ka shumë mënyra për të rritur profilin tuaj online,duke filluar nga Facebook, LinkedIn etj. Ju mund t’i tregoni rekrutuesit sa influencues jeni në fushën tuaj.

Mësoni aftësi të reja
Nuk është kurrë vonë për të mësuar aftësi të reja: duke filluar nga shpejtësia për të shtypur në tastjerë deri te bisedimi në grup; mundësitë për të rritur punësimin tuaj janë të pakufijta. Këshillohet që ata që kërkojnë punë të rrisin pikat e tyre të dobëta duke i kthyer ato në fuqi.

Kjo do t’i tregojë punëdhënësit që ju jeni një kandidat aktiv që dëshironi të arrini qëllimet e karrierës. Ju duhet të shpenzoni kohën e tuaj duke i vlerësuar aftësitë tuaja dhe kjo do ju ndihmojë të jeni sërish në punë!

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Pune ne Digital Marketing dhe aftesite e kerkuara

Content & Marketing Professionals Nese po kerkon te rritesh ne karriere ne sektorin e marketingut dhe sidomos marketingut digital,...