Wednesday, October 28, 2020

Tipet e nënave që punojnë

Duhen lexuar

Behu pjese dhe ti ! Studimi me i madh Global i Talenteve per vitin 2020

Pas studimit të kryer me sukses gjatë vitit 2018, ku morën pjesë 366,000 njerëz nga 197 shtete, duapune.com në bashkëpunim me partnerët...

3 pyetje per te kuptuar nese puna i sjell kuptim jetes tende

Steve Johnson, Sipërmarrës, President dhe Bashkëdrejtues në Berkshire Grey Kuptimi për punën është i rëndësishëm. Për bizneset, është një...

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

 

487782 618983258128370 954084208 n

Të jesh një mama që punon është shumë stresuese. Përveç 40 orë në javë brenda një zyre, ajo duhet të gatuajë, të pastrojë dhe të menaxhojë punët e shtëpisë. Shpesh të balancosh  jetën në punë me faktin të jesh nënë  ka pasojat e veta për nënat që punojnë, prandaj është e rëndësishme që ato ti japin  prioritet dhe të programojnë javën në mënyrë që të menaxhojnë sa më mirë jetën profesionale ashtu dhe jetën personale .

Organizimi
Për të qënë një nënë e suksesshme në punë, hapi i parë është të organizojnë ngarkesën në punë. Nëse ju punoni në një organizatë të madhe dhe ka një rol superior në punë, ju duhet të organizoni projektet tuaja dhe afatet në një mënyrë të tillë që çdonjëri është i vetëdijshëm për to. Menaxhimi i punës tuaj është çelësi i suksesit tuaj ashtu si mund të shmangni vonesat dhe minutat e fundit të kohës në zyrë.

Menaxhimi i kohës
Menaxhimi i kohës do të jetë natyra e dytë për nënat që punojnë në mënyrë që ato të sigurojnë që çdo minutë në zyrë të jetë produktive. Duke krijuar një ekip të motivuar dhe të organizuar, për nënat profesioniste do të jetë shumë më mirë sepse ato nuk do të punojnë pas orës 17.00.  Menaxhimi efektiv i kohës do ti mundësojë atyre të mbajnë punët e zyrës larg çështjeve të shtëpisë.

Të pasurit një ekuilibër
Një tjetër tip i nënave që punojnë është të balancojnë punën me jetën në shtëpitë e tyre. Duke i mbajtur në distancë si jetën profesionale ashtu dhe jetën personale, nënat do të jenë në gjendje të largojnë stresin dhe kaosin në punë dhe ti tregojnë fëmijëve të tyre që ato janë nëna të lumtura dhe të qeta. Është e rekomandueshme se nënat që punojnë duhet ta kenë të lirë fundjavën për tu argëtuar me fëmijët e tyre; kjo mund  të përfshijë cdo gjë,duke filluar që nga gatimi për fëmijët deri te  udhëtimi. Në këtë mënyrë, fëmijët tuaj do të jenë të vetëdijshëm për kohën speciale që po kalojnë me nënën e tyre dhe do të ndjejnë kujdesin e tyre.

Delegimi
Të jesh një nënë në punë mund të jetë e vështirë, megjithatë, nëpërmjet menaxhimit efektiv të kohës dhe delegimit, mund të bëhët më e lehtë. Nëse ju punoni në një nivel ekzekutiv, delegimi i detyrave të vogla drejt stafit tuaj do t`ju ndihmojë juve të bëheni produktiv për një kohë të gjatë.

Hartimi i një plani
Për të arritur një menaxhim efektiv të kohës, për nënat që punojnë është e këshillueshme të investojnë në krijimin e një plani organizues. Kjo do ti ndihmojë ato të mbajnë si pika kyçe takimet në punë, datat kur e kanë lënë me fëmijët për të luajtur, afatet në punë dhe projektet. Një plan i mirë organizues është i vetmi vend ku nënat që punojnë duhet të lejojnë  të kenë jetën dhe punën e tyre.

Koha
Së fundmi, një nënë që punon, ashtu si në çdo biznes tjetër profesional, ka nevojë të planifikojë kohën e saj për të qëndruar larg punës dhe fëmijëve. Nëse ju shkoni për një shëtitje ose të merreni me ushtrime, nënat që punojnë kanë nevojë për tu relaksuar në mënyrë që të përfundojnë punën e tyre në  mënyrë efektive.

 

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Behu pjese dhe ti ! Studimi me i madh Global i Talenteve per vitin 2020

Pas studimit të kryer me sukses gjatë vitit 2018, ku morën pjesë 366,000 njerëz nga 197 shtete, duapune.com në bashkëpunim me partnerët...

3 pyetje per te kuptuar nese puna i sjell kuptim jetes tende

Steve Johnson, Sipërmarrës, President dhe Bashkëdrejtues në Berkshire Grey Kuptimi për punën është i rëndësishëm. Për bizneset, është një...

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...