Wednesday, October 28, 2020

Thënie frymëzuese për sapo të diplomuarit

Duhen lexuar

3 pyetje per te kuptuar nese puna i sjell kuptim jetes tende

Steve Johnson, Sipërmarrës, President dhe Bashkëdrejtues në Berkshire Grey Kuptimi për punën është i rëndësishëm. Për bizneset, është një...

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Gjatë kohës që simagestudentët e sapo diplomuar hynë në tregun e punës, ata duhen të mësohen me disa dukuri. Edhe pse e keni mbaruar shkollën, kjo nuk do të thotë se do të rreshtni së mësuari. Mbani mënd atë çfarë keni mësuar, dhe aplikojeni në kontekstin profesional.

“Mendja e urtë ka ende diçka për të mësuar” – George Santayana
Pasi përfundoni universitetin, keni ende shumë për të mësuar rreth punës. Përpiquni të krijoni aftësi të reja, dhe të krijoni karakterin tuaj në kontekstin e punës.

“Nëse faktet nuk i përputhen teorisë, ndrysho faktet”- Albert Einstein
Gjatë kërkimit për punësim, ju do të hasni shumë vështirësi. Vazhdoni të aplikoni, pavarësisht atyre që dëgjoni apo nëse demotivoheni.

“Të gjitha ëndrrat e tua mund të bëhen realitet, nëse do të kesh guximin për ti ndjekur ato” – Walt Disney
Gjithçka ju duhet të bëni është të besoni në aftësitë tuaja. Nëse filloni dhe besoni se mund të arrini majat, asgjë nuk ka për t`ju ndalur.

“Nëse shansi nuk troket, ndërto një derë”- Milton Berle
Do të ketë raste kur rekrutuesit do t`ju refuzojnë. Pavarësisht ksaj, ju duhet të vazhdoni të keni besim, të jeni pozitiv dhe entuziastë.

“Punën e sotme, mos e ler për nesër” – Populli
Në vend që ta shtyni kërkimin e punës për ditët në vijim, vazhdoni përpiquni çdo ditë. Kërkoni për punë në të gjitha mënyrat e mundshme, dhe aplikoni për çdo gjë që ju duket e përshtatshme.

“Mëndjet e mëdha diskutojnë ide. Mëndjet e mesme diskutojnë ngjarje. Mëndjet e vogla diskutojnë për njerëz” – Eleanor Roosevelt
Nëse punoni në një zyrë, përpiquni ti shmangeni thashethemeve. Tregoni kreativitetin dhe entuziazmin tuaj nëpërmjet ideve të reja, risive dhe koncepteve.

“Mos e gjykoni çdo ditë nga të korrat që ju vilni, po nga fara që mbillni” Robert Louis Stevenson
Përpiquni të fokusoheni në punën pozitive, sesa në problemet që mund t`ju dalin rrugës. Negativiteti është ngjitës, kështu që rrethojeni veten nga njerëz pozitiv.

“Shko me besim drejt ëndrrave të tua. Jeto jetën që ke imagjinuar”-Henry David Thoreau
Progresi në karrierë është i mundur vetëm për ata që kanë ambicie, dhe kanë shtysë për të arritur një qëllim. I vendosni vetes disa objektiva dhe përpiquni ti realizoni ato brenda një afati të caktuar kohor.

“Për vendet që ja vlen të shkosh, nuk ka rrugë të shkurtra” – Beverly Sills
Nëse suksesi do të ishte aq i lehtë, atëhere të gjithë do të kishin mundësi ta arrinin atë. Nuk ka rrugë të shkurtra, vetëm punë, lodhje, vendosmëri.

“Sukses do të thotë të jesh i aftë të kalosh nga një dështim në tjetrin, pa humbur entuziazmin” – Winston Churchill
Mos lejo që negativiteti dhe demotivimi të shkatërrojnë planet për karrierën tuaj. Përpiquni të jeni pozitiv dhe  të mësoni nga eksperiencat jo të mira.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

3 pyetje per te kuptuar nese puna i sjell kuptim jetes tende

Steve Johnson, Sipërmarrës, President dhe Bashkëdrejtues në Berkshire Grey Kuptimi për punën është i rëndësishëm. Për bizneset, është një...

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...