Saturday, October 24, 2020

Thashethemet e zyrës, një çështje e pashmangshme në punë

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

 

candidate 30000 2013 02 20 09 01 43Thashethemet gjithmonë konsiderohen si një mënyrë negative e komunikimit në mjedisin e punës. Duke u bazuar në studimet në Europë dhe ShBA, thashethemet nuk janë vetëm një metodë për ta bërë mjedisin e punës me efiçent.

Pse merren njerëzit me thashetheme?

Thashethemet janë një “zbulim” i shekullit të 21, ka qenë e përhapur nëpër shekuj-që nga epoka e akullnajave ku shqetësimi më i madh ishe nëse dikush po mbante racionin e ushqimit deri në vitet një mijë ku çështjet e punës kanë marrë përmasa të ndryshme. Pyetja që ngelet është : Pse merren njerëzit me thashetheme?

          Është një mënyrë për të shfaqur mërzitjen, frustrimin dhe zemërimin

          Të lejon të shfaqësh shqetësimin tënd për dikë tjetër.

          Të lejon të gjesh dikë me të njëjtin problem

 

Lista mund të vazhdojë. Njerëzit mund ta arsyetojnë se pse merren me thashetheme përmes shumë fjalëve, por është e rëndësishme që të dini kufijtë e thashethemeve të zyrës për ti identifikuar ato që mund t’iu drejtojnë drejt rezultateve të dëmshme.

Si ti ndaloni!

Nëse e gjeni veten në një ambient thashethemesh, është e rëndësishme që të njihni  çështjen dhe të përpiqeni të parandaloni situatën përpara se të dali nga kontrolli. Këtu janë disa mënyra sesi të shmangni thashethemet:

          Mbani një qëndrim, bëhuni i qartë sidomos gjatë orës së pushimit të drekës.

          Përmbahuni duke kontribuar në diskutim, mbajeni mendimin tuaj për veten.

          Sugjeroni një temë tjetër nëse situata del jashtë kontrollit

          Qëndroni në gadishmëri, asnjëherë nuk e dini se kush do t’i shpërndajë fjalët tuaja jashtë zyrës.

          Mos e përsërisni diskutimin tuaj te kolegët e tjerë edhe nëse ju besoni atyre!

Ndërsa thashethemet e zyrës janë një metodë mjaft e përhapur në ambjentin e punës, është e rëndësishme që të kujtoni se pavarësisht përfitimeve mund të shkaktojnë mjaft dëm te ju. Ja përse duhet të ndiqni hapat kryesorë dhe të mbani një nivel të lartë profesionalizmi në zyrë.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...