Monday, April 12, 2021

Test 2: Cilat jane dobesite tuaja?

Duhen lexuar

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

Nëse intervistuesi ju pyet:

– Cilat janë dobësitë tuaja?

Cila do të ishte përgjigjja e saktë?

  • a- Në përgjithësi nuk kam dobësi.
  • b- Kërkoj perfeksionin në çdo gjë që bëj.
  • c- Kapem pas detajeve ndonjëherë.
  • d- Përkushtohem më shumë se sa duhet në punë.
  • e- Kam vështirësi në prezantimin e ideve të reja para grupit të punës.

Mos e mbivlerësoni veten duke dhënë përgjigjen a, b apo d, se nuk do të dukeni mirë tek rekrutuesi aq më tepër kur këtë përgjigje mund ta ketë dëgjuar nga shumë të tjerë, por përqendrohuni tek përgjigjja c ose e.

Ajo që intervistuesi juaj vërtet po përpiqet të bëjë me këtë pyetje, përtej identifikimit të ndonjë “të mete”, është të vlerësojë vetëdijen dhe ndershmërinë tuaj.

Përpiquni të vendosni një balancë duke menduar diçka me të cilën luftoni, por që po punoni për t’a përmirësuar. Për shembull, ndoshta nuk keni qenë kurrë të zotët në të folurit në publik apo në prazntimet para një grupi pune, por kohët e fundit jeni përkushtuar vullnetarisht për të drejtuar takime që ju kanë ndihmuar të jeni më i qetë kur i drejtoheni një grupi njerëzish.

Një interviste pune është e gjitha për të prezantuar pikët tuaja të forta, pra të demostroni anët më pozitive, prandaj t’i përgjigjesh pyetjes “Cilat jane pikët tuaja të dobta”?- konsiderohet mjaft e vështirë.

T’i përgjigjesh kësaj pyetjeje mund të jetë një mundësi mjaft e mirë për të theksuar gjërat që keni arritur sukses në të kaluarën apo që po punoni akoma për t’i përmirësuar. Në fund të fundit, të gjithë kanë boshllëqe që duhen përmirësuar, por nëse i përshkruani se si i keni kapërcyer pengesat tuaja do t’i lini përshtypje të mirë rekrutuesit.

Ndaj ne ju sugjerojmë të përpiqeni të argumentoni pikën c ose e.

Disa shembuj se si mund t’i formoni fjalitë tuaja i gjeni këtu:

>> Cilat konsideroni si pikat tuaja te dobta?… <<

duapune.com

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

Këshilla për profilin tuaj në LinkedIn

Cilat janë mjetet më të rëndësishme për një punëkërkues? Ju ndoshta keni thënë rezyme dhe rrjetin tuaj. Por, çfarë ndodh me platformën...