Saturday, January 16, 2021

Teknika për të përballuar stresin në zyrë

Duhen lexuar

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

images1Jo vetëm që duhet të përballemi me afate strikte dhe me shefa të padurueshëm, tani, në këto kohë krize ekonomike, duhet gjithashtu të mendojmë të sigurojmë vendin e punës. Presioni i të lënit gjithnjë një përshtypje të mirë po fillon të na ndikojë edhe në jetën personale.

Këto janë disa këshilla dhe teknika për të përballuar stresin në zyrë:

Merrni pak pushim
Të punuarit me orare të stërgjatura, dhe mungesa e gjumit ndikon negativisht në produktivitetin tonë. Duhet të merrni pak kohë për veten, jo vetëm gjatë fundjavës, por edhe në darkë pas punës.  Merruni me diçka që sjell kënaqësi, dhe planifikoni që fundajvat ti kaloni me familjen dhe miqtë.

Shkoni në punë disa minuta më herët
Ndonëse koha e lirë duhet shpenzuar në mënyrë sa më të mençur, është e rëndësishme që të planifikoni ditën e punës që në mëngjes. Nëse shkoni më herët në punë, atëhere do të keni mundësi të planifikoni ngarkesën e punës, si dhe të përgatisni një kafe për të filluar ditën sa më mirë.

Vendosini vetes disa objektiva
Në një ambient ku kemi presione gjithandej, organizimi dhe planifikimi janë çelësi i suksesit. Planifikoni ditën për çdo orë të saj në mënyrë që të dini çfarë do të përmbushni dhe në ç’kohë do të përmbushni objektivat e caktuara.

Përdoreni mirë orarin e drekës
Mos qëndroni në zyrë, në të njëjtën tavolinë që keni qëndruar gjithë ditës. Bëni plane për drekën, vendosni paraprakisht ku do të shkoni, apo çfarë do të bëni. Kështu do të keni diçka të bukur për të menduar gjatë ditës.

Përdorni kufjet
Nëse ambienti i punës suaj është i zhurmshëm, atëherë do të ishte mirë të merrni iPodin, të krijoni një playlistë me muzikë relaksuese dhe të vendosni kufjet. Kjo do t`ju heqë stresin në momente të ngarkuara, pa ju penguar në punën tuaj.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Pune ne Digital Marketing dhe aftesite e kerkuara

Content & Marketing Professionals Nese po kerkon te rritesh ne karriere ne sektorin e marketingut dhe sidomos marketingut digital,...