Saturday, October 24, 2020

Të qënit profesional në ambjentin e punës

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

images1Është e rëndësishme që në ambientin e punës të ruani korrektesinë dhe një etikë pune. Në mënyrë që të ndërtoni dhe të ruani pozitivitetin në
ambientin e punës, ju duhet të ushtroni një sjellje profesionale ndaj kolegëve tuaj.

Që të qëndroni profesional në ambientin tuaj të punës,ju duhet të konsideroni disa faktorë. Detyrimisht, disa rregulla të etikës dhe të sjelljes duhet të respetohen deri në detaj.

Kodi i veshjes
Të veshurit të rrobave të përshtatshme në punë, tregon shumë për ju. Ju i tregoni punëdhënësit tuaj se ju i respektoni standartet e larta të profesionalizmit. Nëse do të vishni funde të shkurtër apo T-shirt,ju do të transmetoni një imazh negativ për veten tuaj.

Të folurit
Ky është një element jo i përcaktuar nga kolegët ,megjithatë ju duhet të kujtoheni që jeni në ambjent pune dhe duhet të mbani te folurin tuaj pa ofendime, të pastër, të sjellshëm dhe profesional.

Sjellja
Jini gjithmonë të sjellshëm me kolegët tuaj, dhe mos haroni të ruani një etikë të vazhdueshme për sa i përket e-maileve dhe telefonatave. Ju përfaqësoni veten dhe kompaninë tuaj, prandaj duhet ti keni parasysh rregullat e mirësjelljes si në të folur ashtu edhe në të shkruar.

Puna në skuadër
Në çdo ambjent profesional, çfarëdolloj pune të jeni duke bërë, juve do t`ju duhet të punoni në grup. Respektoni pjesëtarët e tjerë të grupit, dhe punoni së bashku për të arritur objektivat në kohën e duhur.

Kompetenca
Individëve ju ofrohet një punë në bazë të aftësive dhe njohurive qe ai zotëron. Tregojini punëdhënësit tuaj se jeni kompetent për njohuritë tuaja.

Është e rëndësishme që ti ndiqni këto këshilla, në mënyrë që të lini një përshtypje pozitive në ambjentin e punës.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...