Monday, April 12, 2021

Të përfitojmë njohuri

Duhen lexuar

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

Teenage boy studyingGjatë gjithë jetës, ne jemi në konstant të vazhdueshëm për të mësuar  dhe për të gjetur ide të reja.Ne mund ti përfitojmë këto njohuri nga njerëz që bëjnë pjesë në fushën e mësimdhënies e na udhëzojnë, ose duke studiuar. Çdo ditë ne mund të përfitojmë një ide të re. Nuk ka rëndësi nëse ne jemi në një rutinë të caktuar të përditshme, e rëndësishme është të shfrytëzojmë aftësitë tona njohëse për të përfituar informacion të ri edukativ. Ne mund të përfitojmë këto njohuri nga burime të pafundme e të pakufizuara. Këto njohuri janë të nevojshme pasi  na mbajnë në konstant të vazhdueshëm me botën e atë çka ndodh çdo ditë. Ai  që është shkolluar, dhe ka etje e vullnet për të mësuar gjëra të reja,nuk është në pritje që ky informacion i ri të shkoj tek ai/ajo, por do të gjejë mënyrën për ta fituar atë.Truri jonë është si një valixhe e madhe ku reflektohet njohuria dhe dija, e për sa kohë ai funksionon mirë tëk ne , ai nuk do të ndalet kurrë duke marrë ide. Nëse ndalojmë marrjen e informacionit të ri, atëherë ne ndalojmë dhe trurin tonë. Cili mund të jetë funksioni i tij nëse ne nuk e përdorim atë? Një ushtrim shumë i mirë për trurin dhe funksionin e tij, është pikërisht padurimi për të përfituar dhe mësuar gjëra të reja.Të gjithë e dimë se truri e humbet plasticitetin e vetë, ashtu sikurse dhe shëndeti fillon dhe reduktohet  në një moshë të caktuar, dhe shumë prej nesh mund ta risin funksionin e tij duke përfituar  vazhdimisht ide dhe njohuri.Studimet e shumta shkencore, kanë provuar ndër vite se leximi deri në moshë të vjetër dhe dëshira për njohje, do të vazhdojë të mbajë kapacitetin e memories në funksion të mirë edhe nëse mosha e dikujt është shumë e vjetër. Nëse ne  përdorim trurin tonë në ritme të vazhdueshme , ai mund të parandalojë humbjen e kujtesës gjatë moshës sonë të artë. Kjo është një mënyrë shumë  e mirë për të mbajtur ritmin me tone rinore.

Mos harroni, kur ne kemi një mëndje aktive kemi gjithashtu  organ aktiv.Mësimi është një zakon shumë  I kënaqshëm. Disa njerëz thonë se ata ndjehen të lodhur nga studimi i gjithë atyre viteve në shkollë, dhe kur mbarojnë studimet mendojnë se  bashkë me to mbaron dhe marrja e informacionit të ri. Por jo, ata nuk ndalen kurrë së mësuari, sa herë që një person na thotë diçka të re, një ide e re vjen në mendjen tonë përsëri dhe ne mund ta ndalim atë për disa minuta, por njohuritë e saj do të mbeten për ne. Për një kujtesë  dhe funksionim të mirë të trurit, ne gjithmonë duhet të vazhdojmë proçesin e marrjes së njohurive të reja.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

Këshilla për profilin tuaj në LinkedIn

Cilat janë mjetet më të rëndësishme për një punëkërkues? Ju ndoshta keni thënë rezyme dhe rrjetin tuaj. Por, çfarë ndodh me platformën...