Tuesday, October 27, 2020

Të merresh me aktivitete kur jeni të papunë

Duhen lexuar

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Foto 42Kur jeni të papunë, keni mundësinë ta shpenzoni kohën tuaj sipas dëshirës, por mund të ndodhë që të mërzitesh nga aq shumë kohë e lirë. Është e vështirë të argëtohesh si më para, kur nuk ke më të njëjtat fonde. Filloni të kërkoni dhe keni për të parë se, në komunitetin tuaj ka shumë aktivitete tërheqëse. Thjesht duhet të dini t’i kërkoni.

  1. Vizito librarinë

Libraria është gjithmonë një mundësi shumë e mirë për të shpenzuar kohën. Libraritë të japin mundësinë për të lexuar libra, DVD, libra audio etj. Megjithatë ato ofrojnë edhe shumë më tepër se kaq. Shpesh, libraritë organizojnë evente kushtuar autorëve të ndryshëm. Përveç të tjerash, libraria është një vend shumë i mirë për të bërë kërkimë për punë.

  1. Bëhuni pjesë e klubeve të takimeve

Këto klube nuk njihen shumë, por janë organizues eventesh shumë të mirë. Në qoftë se nuk gjeni një, krijojeni atë. Eventet që organizohen janë të shumëllojshme, nga ecje malore deri në kurse të ndryshme gjuhësh.

  1. Merrni pjesë në organizata vullnetare

Të qënit pjesë e një organizate vullnetare ka shumë anë pozitive. Duke filluar nga fakti që po kontribuoni në komunitetin ku jetoni, deri në faktin që krijoni shumë njohje të reja dhe pse jo mundësi punësimi të mëtejshme.

  1. Merrni informacion në zyrën e punësimit

Qëndra e punësimit mund t’iu ndihmojë jo vetëm për të gjetur një punë të re, por edhe aktivitete të ndryshme për t’iu ndihmuar të avanconi në karrierën tuaj. Edhe pse nuk duket argëtuese, ndjekja e një seminari për të përmirësuar aftësitë tuaja gjatë intervistimit, apo si të ndërtoni një rezyme rezultojnë shumë të frytshme në një moment të dytë.

Të jesh i papunë është shumë e vështirë, por nga ana tjetër, kjo situatë mund t’iu ndihmojë për të zgjeruar horzontin si dhe për tu njohur më shumë me komunitetin tuaj. Dhe ku i dihet? Njohjet e reja, ndoshta mund t’iu ndihmojnë të gjeni një punë të re.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.