Saturday, October 24, 2020

Suksesi në shitjet direkte

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

salesperson5Askush nuk ka lindur një “salesperson”, më shumë se një, janë doktor apo avokat. Shitja është një profesion. Për të qenë të sukseshëm në çdo profesion duhet të mësojmë jo vetëm teknikat themelore, por dhe si ti aplikojmë këto teknika. Suksesi në shitje bënë të mundur përdorimin e të gjitha aftësive tona të lindura, plus të gjitha ato të fituara përmes arsimit dhe përvojës.
Nëse jeni duke kërkuar për një mundësi në karrierë ose të ardhura shtesë, shitja e drejtpërdrejtë ju ofron mundësinë e përmbushjes së këtyre nevojave. Megjithatë ju duhet t’i jepni kohë vetes për të mësuar teknikat e shitjes. Pyesni veten: Sa kohë ka një mjek për të studiuar? Një avokat? Cfarë është shitja e drejpërdrejtë?
Shitja e drejpërdrejtë është marketing i një produkti të drejpërdrejt tek konsumatori pa ndërmjetës të përfshirë. Shpërblimet e shitjes direkte janë të shumta:
–    Mund të jesh vetë shef
–    Vendosni kohën tuaj
–    Mund të paguani veten tuaj më shumë sec mund t’ju paguajë një shef
–    Mund t’i rrisni rrogën vetes me rritjen e biznesit
–    Mund të bëheni pronar i një biznesi me pak investim

Më poshtë, do të gjeni 5 hapa që do të sigurojnë suksesin tuaj:

1. Caktoni qëllimin tuaj. Cfarë dëshironi të përmbushni? A dëshironi një shtëpi të re? Një makinë të re? Ju mund të keni cdo gjë po ju duhet, mjafton ta doni atë mjaftueshëm për të bërë gjëra që duhen bërë, për të marrë atë çka dëshironi. Cilido qoftë qëllimi juaj, shkruajeni atë dhe përcaktoni një datë për arritjen e tij. Përcaktimi i arritjeve është një domosdoshëmri në cdo fushë të jetës. Shumë pak është arritur pa përcaktimin e qëllimeve.
2.  Bëhuni një krijues liste. Në cdo mbrëmje në listën tuaj, shënoni të gjitha gjërat që ju doni të bëni një ditë më pas.  Kjo ju jep një qasje të organizuar për cdo ditë. Më pas cdo detyrë të përfunduar shënojeni  në listën tuaj.
3. Jini entuziast. Entuziasmi gjeneron energji, energjitë dhe shëndeti i mirë janë sinonime të njerëzve të lumtur, njerëzve të arritur dhe njerëzve të zënë.
4. Pranoni “Jo”. Pranoni që një përgjigje jo nuk është personale. Në shitje funksionon ligji i mesatares. Cdo “jo” ju con ju afër një përgjigje “po”. Kujdesuni për klientin dhe tregohuni i ndershëm dhe realist ndaj tij, ai do t’ju mbajë mend për mirë dhe do të rikthehet gjithmonë tek ju.
5. Jini pozitiv. Mos harroni që në shitje 90 % arrihet nga sjellja pozitive e juaja, e ndërkohë vetëm 10 % është zotësi.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...