Friday, January 22, 2021

Studimi Global i Talenteve

Duhen lexuar

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

 

Decoding Global Talent 2880x1620 tcm 194226 min

Dekodimi i Studimit të Talenteve Globale 2018

Punësimi jashtë vendit është një vendim shumë individual, për disa arsye: rrethanat e jetës së një personi, arsimi dhe përvoja e punës kanë rolin e tyre në këtë vendim. Por ka edhe forca më të mëdha, duke përfshirë këtu politikat e ekonomisë dhe emigracionit të një vendi.

Kombinimi i këtyre faktorëve është ajo që i bën vendet të preferohen më shumë ose më pak si destinacione pune.

Në këtë seri studimesh – e cila filloi me raportin origjinal të Dekodimit të Studimit të Talenteve Globale në vitin 2014 – BCG dhe The Network dokumentojnë evolucionin e vazhdueshëm të punës dhe nxjerrin në pah disa ndryshime befasuese në tendencat e punësimit në mbarë botën.

duapune.com është partneri lokal i këtij studimi për Shqipërinë dhe Kosovën.

Për të lexuar raportin e plotë, ju lutemi të na shkruani në [email protected].

bcgbanners

 

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...