Wednesday, January 27, 2021

Si t’i përgjigjeni “pyetjeve të ndaluara”?

Duhen lexuar

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

bean3Kurthi: Pyetjet e ndaluara përfshijnë ato që lidhen me moshën, sa fëmijë keni dhe sa vjeç janë apo statusin civil, besimin fetar, pikëpamjet politike, pyetje për bashkëshortin, sëmundje, paaftësi, organizatat në të cilat bëni pjesë- vetëm nëse ato nuk kanë lidhje të drejtpërdrejtë me performancën tuaj në punë.

Përgjigja më e mirë: Së pari, mund të vlerësosh të drejtën tënde ligjore për mos t’u përgjigjur. Por kjo mund të frikësojë apo të vë në siklet intervistuesin duke shkatërruar raportin që kishit krijuar me të.

Së dyti, mund t’i përgjigjesh një pyetje intime sinqerisht nëse përgjigja e saj mund të të ndihmojë. P.sh., nëse intervistuesi juaj është një Kristian i devotshëm dhe ju përmend faktin që ju ka parë në kishë. Në këtë rast, mund të filloni të flisni për Kishën tuaj.

Së treti, nëse nuk doni që intimiteti juaj të preket, atëherë përgjigjuni në mënyrë diplomatike pa i dhënë përgjigje drejtpërdrejtë pyetjes.

Shembull: Nëse ju pyesin “Keni në plan të bëni fëmijë?” ju mund t’i përgjigjeni- “Jam plotësisht e dedikuar në karrierën time”, dhe duke shtuar “Nuk kam në plane në lidhje me fëmijët”.

Më e rëndësishme, “pyetjet e ndaluara” lindin nga frika se nuk mund ta kryeni shumë mirë punën. Përgjigja më e mirë është të fitosh punën dhe ta bësh atë shkëlqyeshëm. Më pas, frika dhe shqetësimet do të zhduken, duke u zëvendësuar nga respekti dhe vlerësimi për punën tuaj.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...