Saturday, October 24, 2020

Si ti përballoni tranzicionet e punës

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

bTranzicionet e punës janë si rrathët në një pemë. Ato janë standartet e vendosura për sa i përket arritjeve, aftësive si edhe ekperiencës së punës. Nuk ka rëndësi puna, por karriera juaj. Kur ju braktisni një pozicion pune apo një pozicion ju braktis ju, kjo gjë mund të ketë impakt në jetën tuaj i cili mund të krahasohet me një  tragjedi sidomos nëse vjen shokues. Njerëzit nën moshën 30 vjeç kanë tendencën që të ndërrojnë vëndin e punës. Shumica prej nesh e përjetojneë këtë ndryshim në jetët e tyre.  Atëhere përse të mos e planifikoni ditën qe ju do të largoheni që në ditën kur ju nisni punën. Kompanitë nuk janë investime komoditeti kur bëhet fjalë për punën.  Është e pamundur që të investoni kohë dhe përkushtim në një kompani apo në një punëdhënës. Ju mund të investoni kështu në karrierën tuaj. Në fund të fundit të punosh për një kompani nuk do të thotë  të besosh apo të sakrifikosh për kompaninë dhe produktin që ofrohet. Por ka të bëjë me investimin për të ardhmen tuaj, në këtë mënyrë ju investoni për karrierën tuaj.

Kontrolloni rrjetet tuaja sociale

Kthejeni në një zakon që të qëndroni i lidhur me profesionistët dhe menaxherët në rrjetet me orientim profesional. Kur të vij momenti që ju të kërkoni një punë tjetër atëhere ju duhet të kontrolloni se çfarë lidhjesh ekzistojnë ndërmjet  shefit tuaj aktual dhe punëdhënësit që ju po synoni. Kjo gjë mund të tërheq vëmendjen e supervizorit tuaj apo mund t’ju krijojë mundësi për tu lidhur me vendimarrës të cilët mund të jenë punëdhënës potencial.

Kërkoni për një letër reference

Nëse jeni duke u larguar eshtë e drejta juaj të kerkoni një letër rekomandimi tek supervizori juaj gjithmonë nëse keni  ruajtur deri në fund marrdhënie të mira.

Ruajini kontaktet tuaja

Një ditë mbasi jeni larguar përgjegjësia bie mbi ju për të ruajtur lidhjet me ish-kolegët tuaj sidomos nëse largimi juaj ka qënë i papritur. Do të ishte mirë nëse do të shkruanit një email për të gjithë ish kolegët tuaj ku ju të bëni të ditur largimin tuaj nga puna. Përpiquni të jeni sa më profesional dhe të kujdesshem sepse ky email mund të ridërgohet edhe tek personat të cilët kanë qenë pro largimit tuaj.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...