Sunday, January 17, 2021

Si t’i mbijetojmë papunësisë

Duhen lexuar

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

09 09 14 surviving layoffDihet që jemi në një periudhë krize. Punët vakante janë ulur ndjeshëm madje kompanitë janë duke ulur numrin e punonjësve të tyre.

Nëse ju jeni një nga këta njerëz që nuk keni gjetur vend pune apo jeni bërë të tepërt, ka shumë hapa konstruktivë që ju mund të merrni.

Rivlerësoni prioritetet tuaja financiare
Si fillim, ju duhet ti bëni një shikim të hollësishëm buxhetit tuaj. Për shembull, nëse ju jeni duke bërë kursime, duhet ta anulloni këtë sepse do ju duhen para për shpenzimet e përditshme.

Rishfaqni aftësitë tuaja më të rëndësishme
Nëse jeni pa punë ju duhet të luftoni dhëmb për dhëmb me kandidatët e tjerë. Kështu, duhet të fokusoheni në aftësitë që do ju bëjnë të qëndoni mbi të tjerët. Kërcimi salsa mund të jetë një hobi shumë i këndshëm por do ju duhen aftësi të lidhura me punët që po kërkoni.

Një mënyrë e mirë për të filluar është të shikoni reklamat e punëve në sketorin tuaj dhe të punoni me aftësitë dhe kualifikimet që nevojiten. Flisni me njerëzit e tjerë që janë në profesion dhe zbuloni se cilat janë aftësitë që kërkohen më pak dhe ato që kërkohen më shumë. Më pas fokusohuni në përmirësimin e tyre.

Mos u demoralizoni
Nëse ju e ndieni veten se jeni zhytur në dëshpërim, atipati dhe pasivitet të plotë atëher duhet ta nxirrni veten sa më shpejt që të jetë e mundur nga kjo. Këtë mund ta arrini duke dalë më shpesh nga shtëpia edhe nëse nuk e ndieni për ta bërë. Ose ju mund të motivoni veten duke blerë gjëra jo të shtrenjta si psh CD muzike.

Së fundmi përpiquni ta mbani veten të pastër dhe në formë të mirë fizike. Dukuni bukur dhe ndihuni mirë.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Pune ne Digital Marketing dhe aftesite e kerkuara

Content & Marketing Professionals Nese po kerkon te rritesh ne karriere ne sektorin e marketingut dhe sidomos marketingut digital,...