Friday, January 22, 2021

Si të vlerësojmë kulturën e një kandidati

Duhen lexuar

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

job-interviewShumë ekspertë punësimi shprehen se gjatë punësimit të një kandidati është shumë e rëndësishmë në rradhë të parë përshtatshmëria dhe përputhja që ka ky kandidat me kompaninë dhe së dyti për aftësitë që ai zotëron. Teoria është se ju mund të mësoni aftësitë, por jo vlerat që mbart. Dhe kompanitë kanë nëvojë të kenë të punësuar të cilët, arrijnë të ingranohen shpejt me vlerat kryesore të kompanisë. Më poshtë janë tri mënyra për të vlerësuar nëse një aplikant përshtatet me kulturën tuaj të kompanisë:

1. Vëreni veprimet. Kandidatët mund të shprehen se ata kanë vlerat e firmës tuaj, por mënyra më e mirë është që ata ta demostrojnë me veprime këtë gjë. Krijoni një ushrim në grup ose bashkëveprim me punonjësit aktualë në kompani për të provuar një situatë reale nëse kandidati i zotëron realisht ato që ka deklaruar.
2. Tregohuni të qartë në lidhje me kulturën tuaj. Jini të hapur dhe të sinqertë për atë që është e vërtetë brenda kompanisë tuaj. Disa kandidatë do të vendosnin vetë të largoheshin në qoftë se ata mendojnë se nuk mund të përshtaten me kulturën e kompanisë tuaj.
3. Pyesni për çdo vlerë veç e veç. Vlerësoni nëse është e mundur të gjitha vlerat me një proces të veçantë. Ju do të mund të mësoni se ndërsa pyesni kandidatin ju do të kuptoni se çfarë vlerash realisht kompania ka dhe deri në ç’pikë qëndroni me kandidatin.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...