Monday, April 12, 2021

Si te shmangni plagjiaturen ne aktivitetet akademike? Ky startup gjeti menyren se si.

Duhen lexuar

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

“Turnitin” u mundëson institucioneve akademike të sigurojnë cilësinë dhe integritetin në procesin e të nxënit të studentëve.

Turnitin është një shërbim online për parandalimin e plagjiaturës që promovon integritetin akademik dhe vlerësimin efikas dhe mbështet arritjen e rezultateve akademike në të gjitha lëndët dhe nivelet arsimore.

Kompania u krijua në 1998, kur katër studentë nga Universiteti i Kalifornisë, “Berkeley” bënë një kërkesë në mënyrë që të rishikonin punën midis studentëve.

Studentët duhej të dorëzonin projektet e tyre dhe ata i bënin komente njëri-tjetrit, por këta të rinj zbuluan se shokët e tyre të klasës i huazuan punët e tyre dhe i kopjuan ato. Për të ndihmuar të ndalonin këtë situatë, ata krijuan instrumentin e  rishikimit në vitin 2000.

Sot Turnitin është një aleat në nxitjen e të menduarit origjinal dhe të të mësuarit në mënyrë autentike, duke zhvilluar teknologji të përparuar që u mundëson institucioneve të eleminojnë plagjiaturën, të sigurojnë komente formuese, të marrin raporte gjithëpërfshirëse dhe të hetojnë sjelljen e keqe akademike. Aktualisht u shërben më shumë se 15,000 institucioneve në të gjithë botën dhe ka selinë në Oakland, California, me zyrat ndërkombëtare në Mbretërinë e Bashkuar, Hollandë, Australi, Kore, Indi dhe në të gjithë Amerikën Latine.

Si funksionon? Lexo >> KETU <<

duapune.com

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

Këshilla për profilin tuaj në LinkedIn

Cilat janë mjetet më të rëndësishme për një punëkërkues? Ju ndoshta keni thënë rezyme dhe rrjetin tuaj. Por, çfarë ndodh me platformën...