Friday, October 23, 2020

Si të shmangim keqkuptimet

Duhen lexuar

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

businessEdhe pse komunikimi është elementi kryesor në një kompani, prap është e vështirë të gjesh një kompani që nuk ka dështimet e saj momentale pikërisht në këtë pikë. Pjesë e punës së një menaxheri është që të shmangë sa më shumë ose të mbajë në nivele të ulta keqkuptimet apo dështimet në komunikim. Më poshtë janë tri mënyra për të siguruar punonjësit të kuptojnë dhe të komunikojnë sa më mirë:

1. Siguroni kontekstin. Që njerëzit të kuptojnë një mesazh të caktuar, ata duhet të dinë pse është i rëndësishëm ky mesazh. Jepini punonjësve informacione të mjaftueshme në mënyrë që ata të dinë ku dhe kur gjërat janë në listën e prioriteteve.
2. Inkurajoni pyetjen. Mos kërkoni vetëm nëse njerëzit kanë pyetje, por inkurajoni ata të shprehin dhe ngrejnë shqetësimet e tyre. Ky lloj ndërveprimi ndihmon njerëzit të thithin informacion dhe të kuptojnë mesazhet e drejtuara atyre.
3. Qëndroni në kontakt. Njerëzit i përgjigjen komunikimeve shumë ndryshe, edhe kur ata kanë dëgjuar të njëjtat informacione. Duke qenë në një mendje me të punësuarit tuaj, ju mund të parashikoni reagimet e tyre dhe të kuptoni më mirë se si janë dërguar dhe si janë marrë mesazhet e dhëna.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...