Monday, April 12, 2021

Si të shmangim dështimin

Duhen lexuar

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

officeShumë ekspertë kanë argumentuar gjatë që kompanitë duhet të jetë më tolerante ndaj dështimit. Por jo të gjitha dështimet janë të barabarta nga dëmet që shkaktojnë. Më poshtë janë tri lloje të dështimeve që duhen shmangur kur është e mundur:

Gabueshmëri me dashje. Një projekt ndodh të rrënohet për shkak se informacioni është fshehur nga dikush ose ky person ka mashtruar të tjerët për çdo udhëzim që është dhënë. Dështimi është i pranueshme vetëm kur projekti është bërë me qëllime të mira.
Mungesë për të mbledhur të dhënat e duhura. Shpesh dështimi mund të shmanget duke bërë disa hulumtime të thjeshta: duke i kërkuar konsumatorëve për të dhëna ose testimin e një ideje përpara se ajo të bëhet e ditur më gjerë.
Kini prioritet kërkimin. Disa gjëra janë të pakuptueshme edhe pas eksperimentimit të tyre. Mos hidhni poshtë asnjë burim, i cili ju ndihmon të kërkoni një teori, prej së cilës mund të krijoni ose të kryeni një eksperiment që do t’ju japë një përgjigje më reale.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

Këshilla për profilin tuaj në LinkedIn

Cilat janë mjetet më të rëndësishme për një punëkërkues? Ju ndoshta keni thënë rezyme dhe rrjetin tuaj. Por, çfarë ndodh me platformën...