Wednesday, January 27, 2021

Shembull CV per asistente te kujdesit shendetesor

Duhen lexuar

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si të shkruani një CV për pozicionin e punës si asistent/e i/e kujdesit shëndetësor?

Nëse po kërkoni punë si asistent i kujdesit shëndetësor, atëherë ne jemi këtu për t’ju ndihmuar të përgatisni CV-në. Ne do t’ju ndihmojmë të identifikoni aftësitë dhe fjalët kyçe për të përfshirë në CV dhe gjithashtu t’ju këshillojmë për strukturën më të mirë.

Si duhet të jetë një CV që impresionon një rekrutues dhe siguron një intervistë?

Ne kemi përmbledhur disa këshilla te ekspertëve të shëndetësisë mbi mënyrën e hartimit të një CV-je për këtë rast.

Disa këshilla të përgjithshme janë:

 1. Shkruaj pa përemra dhe mbaj një ton (fjalor) profesional.
 2. Përfshini përvojën dhe arritjet tuaja përkatëse.
 3. Mos harroni të shtoni kualifikime të lidhura me eksperiencën e mëparshme.
 4. Dëshmoni aftësitë tuaja të buta, të tilla si kujdesi ose komunikimi.

Paraqitja dhe prezantimi i CVsë për asistentin shëndetësor

Paraqitja juaj e CV-së duhet të jetë e qartë, me shumë hapësirë të bardhë për të siguruar që është e lehtë për tu lexuar në një ekran ose në një printim.

Përfshini shumë shpesh fjalët kyçe – d.m.th. fjalë të rëndësishme për rolin, të tilla si “kujdes personal” ose “spital”. Rekrutuesit ndonjëherë përdorin fjalët kyçe për të kërkuar CV-të, kështu që përfshirja e tyre rrit shanset që CV-ja juaj të kontrrollohet. Më pas, do të duhet të mendoni për strukturën e CV-së tuaj.

Filloni me emrin tuaj dhe detajet e kontaktit (vendodhja, numri i telefonit, adresa e email-it dhe URL-ja e LinkedIn). Më pas do të keni nevojë për seksionet e mëposhtme, të cilat janë shpjeguar më të detajuara më poshtë:

 1. Profili profesional.
 2. Aftësitë kryesore.
 3. Eksperienca profesionale.
 4. Kualifikimet dhe zhvillimi profesional.
 5. Detaje te mëtejshme.

Nëse nuk jeni të sigurt se si t’i paraqisni këto seksione, shikoni në modelin e CV-së të ndihmësit të kujdesit shëndetësor në fund të artikullit.

Struktura bazë për CVnë e asistentit të kujdesit shëndetësor

1.Profili profesional.

2.Aftësitë kryesore.

3.Përvoja.

4.Kualifikimet.

Profili profesional i asistentit shëndetësor

‘Profili juaj profesional’ është gjëja e parë që një lexues do të lexojë, kështu që është pjesa më e rëndësishme ku duhet të tregoheni të kujdesshëm.

Përdorni këtë pjesë për të dhënë një përmbledhje të përvojës dhe aftësive tuaja përkatëse. Qëllimi juaj është të bindni rekrutuesin të lexojë pjesën tjetër të CV-së.

Shkruani pa përemra dhe me një ton profesional. Pra, shkruani, “I /e kujdesshëm/e dhe i/e respektueshëm/e për përvojën 10 vjeçare në kujdesin shëndetësor “, në vend të “Unë jam i/e kujdesshëm/e dhe i/e respektueshëm/e dhe kam punuar në kujdesin shëndetësor për 10 vjet”.

Çfarë duhet të përfshini në një profil profesional për asistent të kujdesit shëndetësor?

 • Numri i viteve që keni punuar në sektorin e kujdesit shëndetësor.
 • Tregoni nëse keni punuar në spitale ose shërbime të komunitetit.
 • Pika juaj unike e shitjes.
 • Specializimi juaj.
 • Aftësitë tuaja të buta.

Çfarë duhet të përjashtoni nga një profil profesional i asistentit të kujdesit shëndetësor?

 • Çdo detaj të pa rëndësishëm për kujdesin shëndetësor.
 • Një përmbledhje narrative të karrierës suaj.
 • Fjalët e tepërta siç janë “punëtorë” ose “entuziastë”.
 • Çdo gjë që mund të perceptohet si negative.

Shembull i profilit profesional të asistentit shëndetësor

Një asistent i kualifikuar dhe i përkushtuar shëndetësor, me ekspertizë në klinika spitalore të lindjes, okulistikës, diabetikës dhe psikiatrisë. Me vetëbesim duke siguruar kujdes personal për fëmijët, adoleshentët dhe të rriturit dhe në gjendje të monitoroj dhe regjistroj shenja dhe vëzhgime jetësore në përputhje me udhëzimet profesionale. Krenohem me ruajtjen e konfidencialitetit të pacientit dhe trajtimin me dinjitet të çdo pacienti, duke ofruar mbështetje emocionale dhe empati përveç këshillave mjekësore dhe kujdesit praktik.

Aftësitë kryesore të asistentit shëndetësor në CV

Një seksion “Aftësi kryesore” i mundëson një rekrutuesi të shohë me kujdes nëse ju keni aftësi dhe aftësi ndihmëse të kujdesit shëndetësor që kërkohen në rolin në dispozicion, prandaj është e rëndësishme që të përfshini rreth 9-12 fjalë kyçe.

Shikoni disa vende të lira pune të asistentit të kujdesit shëndetësor për të përcaktuar se cilat aftësi janë veçanërisht të kërkuara. Aftësitë përkatëse të asistentit të kujdesit shëndetësor rradhiten nga aftësitë e buta, të tilla si komunikimi me pacientët dhe puna si pjesë e një ekipi, në aftësi specifike të lidhura me rolin, të tilla si marrja e presionit të gjakut, qepja e plagëve ose zbatimi i procedurave të kontrollit të infeksionit.

Fjalë kyçe në CV për asistentin shëndetësor

 • Kujdesi personal.
 • Monitorimi dhe regjistrimi i vëzhgimeve.
 • Aftësi komunikimi dhe ndërpersonale.
 • Siguria e pacientit.
 • Vendodhja e qendrës shëndetësore ose spitalit.
 • Qepja e plagëve.
 • Marrja e gjakut.
 • Kujdesi ndaj pacientit.

Përvoja e punës e asistentit shëndetësor në CV

Seksioni juaj “Eksperienca” i mundëson një rekrutuesi të identifikojë nëse përvoja juaj deri më tani përputhet me kërkesat e rolit. Nëse keni përvojë pune profesionale, minimale në sektorin e kujdesit shëndetësor, por keni përvojë vullnetare përkatëse, shtoni një seksion të punës vullnetare. Në të, detajoni aftësitë e buta që keni fituar.

Për secilin prej roleve tuaja të mëparshme, shkruani pozicionin e punës tuaj, emrin e punëdhënësit dhe datat e punësimit. Është standarde ta paraqisni këtë në mënyrë të kundërt-kronologjike, kështu që rekrutuesi e shikon së pari përvojën tuaj më të fundit dhe përkatëse. Për çdo rol në 10 vitet e fundit apo më shumë, do të duhet të përfshini detaje të përgjegjësive dhe arritjeve tuaja.

Kualifikimet e asistentit shëndetësor në CV

Edhe pse nuk ka kualifikime specifike të kërkuara për të punuar si asistent i kujdesit shëndetësor, sigurisht që duhet të përfshini ndonjë kualifikim të lidhur me kujdesin shëndetësor që keni përfunduar.

Për secilin kualifikim, tregoni nivelin e gradës, emrin e kualifikimit dhe vitin që e keni plotësuar atë.

Nëse keni përfunduar ndonjë kurs të shkurtër të kujdesit shëndetësor, për shembull kontrollin e infeksionit ose ushqimin, rendisni ato në një seksion të veçantë të Zhvillimit Profesional.

Sigurohuni që kjo pjesë të jetë e fokusuar në kujdesin shëndetësor – nëse keni përfunduar një kurs në terapi bukurie, për shembull, mos e përfshini atë.

Seksioni i edukimit zakonisht vendoset pas seksionit të përvojave, pasi kjo është një industri ku përvoja vlerësohet më shumë se kualifikimet akademike.

Detaje të tjera mbi CVnë e asistentit të kujdesit shëndetësor

Ky është vendi për të përfshirë ndonjë aftësi ose cilësi të mëtejshme që nuk ju përshtaten mirë në seksionet e tjera. Informacioni që vendosni në këtë pjesë nuk do të jetë kritik për të fituar vendin e punës, por mund të vërë në dyshime një rekrutues në favorin tuaj.

Ju mund të dëshironi të deklaroni që jeni fizikisht të aftë, flisni gjuhë të huaja etj. Në varësi të rolit për të cilin po aplikoni, mund të ndihmojë gjithashtu të deklaroni se mund të punoni në mënyrë fleksibile, në bazë të ndryshimeve ose dhe gjatë natës dhe fundjavë.

Çfarë duhet të përjashtoni nga CV-ja e një asistenti të kujdesit shëndetësor?

 • Grafikët.
 • Kualifikime të parëndësishme.
 • Detaje të tepërta për përvojën e kujdesit jo shëndetësor.
 • Hobet dhe interesat.
 • Detaje personale – data e lindjes, kombësia, feja, etj.
 • Model CV për asistent shëndetësor

Çfare duhet të përfshini dhe çfarë nuk duhet të perfshini në një CV të asistentit shëndetësor?

1.Filloni me detajet e kontaktit tuaj.

2.Shpenzoni kohë duke shkruar një profil të shkurtër me ndikim të lartë.

3.Identifikoni aftësitë tuaja kryesore në sektorin e kujdesit shëndetësor.

4.Shkruani përvojën tuaj në mënyrë të kundërt-kronologjike.

5.Sigurohuni që në secilin rol të përmendni atë që keni arritur.

6.Përfshini punë vullnetare nëse kanë lidhje me kujdesin shëndetësor.

7.Shtoni detaje në lidhje me kualifikimet akademike dhe kurset e kujdesit shëndetësor.

8.Mendoni për detaje shtesë që do t’ju dallojnë nga kandidatët e tjerë.

9.Përdorni një paraqitje të qartë të formatit të CV-së.

10.Kontrolloni drejtshkrimin dhe gramatikën tuaj.

Duke patur parasysh këto këshilla, gjeni këtë shembull CV-e dhe filloni me plotësimin e saj:

SHKARKO KËTU Formën e CV-së

Tani mund të hyni në duapune.com dhe të aplikoni. Suksese!!!

Per shembuj te tjere vijoni leximin tuaj ketu: https://www.duapune.com/blog/keshilla-mbi-cv

Paçi fat!

duapune.com

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...