Thursday, October 29, 2020

Si te respektoheni në punë si një profesionist i ri

Duhen lexuar

Punesim brenda 24 oreve si Specialist Marketingu – Bolv Oil rekord aplikimesh.

Bolv OIL, nje prej klienteve besnike te duapune.com prej vitesh, diten e djeshme, me ane te nje postimi Standard, (me nje pagese...

Internship profesional ne Gjermani ? Po, eshte e mundur.

Ju njohim me Internship Programme of German Business for the Countries of the Western Balkans.

Behu pjese dhe ti ! Studimi me i madh Global i Talenteve per vitin 2020

Pas studimit të kryer me sukses gjatë vitit 2018, ku morën pjesë 366,000 njerëz nga 197 shtete, duapune.com në bashkëpunim me partnerët...

3 pyetje per te kuptuar nese puna i sjell kuptim jetes tende

Steve Johnson, Sipërmarrës, President dhe Bashkëdrejtues në Berkshire Grey Kuptimi për punën është i rëndësishëm. Për bizneset, është një...

     

Businessman introducing teenage girl to young professional woman

1.Kuptoni që shumë njerëz nuk e pëlqejnë idenë e një profesionisti të ri

Një nga gjërat e para që duhet të mësoja ishte pikërisht kjo. Duhet të dini që disa njerëz janë thjesht të këqinj.

Eshe pse ju nuk i keni bërë asgjë atyre personave, ata do t’ju gjykojnë ju nga mosha që ju keni. Disa njerëz kanë opinione dhe ide të ndryshme në vendin e punës dhe mendimi i tyre për ju mund të jetëqë ju jeni shumë i ri/i vjetër/ i qëtë/i zhurmshëm etj. Për të punuar në të njëjtin ambjent me ta. Mënyra më e mirë për t’ju kundërpërgjigjur? Kujtoni që ju jeni pjesë e madhështisë që ka krijuar zoti dhe pranoni që ata thjesht kanë një mendim të gabuar për ju dhe kaq.

2.Hyni me këmbën e djathtë

Respekti ndryshon  në varësi të grupeve të ndryshme shoqërore. Respekti që të tjerët mund të kenë për ty në punë ndrysh në varësi të mendimit që përsoni tjetër ka për ty dhe në varësi të mënyrës së sjelljes tënde në situate të ndryshme.

3.Kini vetëbesim – jo të tepruar (dhe jini gjithmonë i sjellshëm)

Pjesë e betejës kur përpiqeni të tregoni që ju duhet të respektoheni është të tregoni që dini për çfarë po flisni, por pa u treguar mendjemadh. Ne arrijmë të kuptojmë se ku duan të dalin personat të cilëve u kemi kuptuar karakterin, por është e rëndësishme të dini kapacitetin dhe aftësitë tuaja dhe t’I tregoni ato. Përpiquni ta bëni këtë pa mendjemadhësi.

 4.Jini I drejtpërdrejtë

Ka disa njerëz që duhet të deshifrohen kur flasin. Është sikur anglishtja është gjuha e tyre e dytë dhe ata sforcohen shumë për ta mësuar dhe folur atë. Jo se ka ndonjë gje të keqe në këtë mes, por nuk të jep përshtypjen e një profesionisti. Nëse një i ri përdor shumë shpesh fjalët “si” dhe “gjithsesi” të lë një përshtypje jot ë këndshme .

Nëse keni diçka për të thënë në një mbledhje, përpiquni të përdorni një gjuhë të qartë dhe jinni I drejtëpërdrjetë në ato që thoni.

Nëse nuk jeni dakort me diçka, atëhere kundërshtoni por me mirësjellje. Tregohuni I qartë duke dhënë përshtypje që keni arsye të forta për qëndrimin që po mbani.

5.Komunikimi me përgjegjmëri është faktori kyç

Si një I ri në një ambjent pune, vetvetiu krijohen pikëpyetje se sa I besueshëm mund të jeni ju. Kur përpiqeni të komunikoni me pjesëtarët e një grupi projekti tregoni përgjegjmëri dhe karakter për t’ua bërë të qartë atyre që ata mund t’ju besojnë ju.  Nëse nuk mund të merrni përgjegjësi për një punë të caktuar, tregojuni atyre që nuk ta bëni atë punë vetëm këtë herë. Ata do të jenë më të lumtur nese I vini në dijeni për këtë që në fillim.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punesim brenda 24 oreve si Specialist Marketingu – Bolv Oil rekord aplikimesh.

Bolv OIL, nje prej klienteve besnike te duapune.com prej vitesh, diten e djeshme, me ane te nje postimi Standard, (me nje pagese...

Internship profesional ne Gjermani ? Po, eshte e mundur.

Ju njohim me Internship Programme of German Business for the Countries of the Western Balkans.

Behu pjese dhe ti ! Studimi me i madh Global i Talenteve per vitin 2020

Pas studimit të kryer me sukses gjatë vitit 2018, ku morën pjesë 366,000 njerëz nga 197 shtete, duapune.com në bashkëpunim me partnerët...

3 pyetje per te kuptuar nese puna i sjell kuptim jetes tende

Steve Johnson, Sipërmarrës, President dhe Bashkëdrejtues në Berkshire Grey Kuptimi për punën është i rëndësishëm. Për bizneset, është një...

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...