Saturday, September 18, 2021

Si të pranosh në mënyrë eksperte ofertën e punës

Duhen lexuar

10 kompanite qe po rekrutojne

Cilat jane 10 Kompanite e renditura ne krye te duapune.com per nga numri i vendeve te lira te punes qe ato ofrojne:

Humor!

Humori i te shtunes. #saturday #duapune #humor #njoftim #njoftimepune #njoftimpune #gjejpune #pune #shqiperi...

Akrepi

Akrepi- Horoskopi Ai person i cili di çdo gjë për secilin koleg në zyrë. Në punë është autoritar...

Peshorja

Horoskopi - Peshorja ne pune! Peshorja është shenja më e shoqërueshme në punë. Asaj...

job_offerHapat për të siguruar suksesin dhe nisja me këmbën e djathtë

Ju keni përgatitur, keni kontrolluar, keni aplikuar dhe intervistuar; keni ndenjur nën presion gjatë gjithë kohës. Pastaj vjen oferta! Kulmi i të gjitha përpjekjeve tuaja. Çdo qelizë e qënies suaj po bërtet, PO. Zëri në kokën tënde thotë: Prano menjëherë. Por a është kjo me të vërtetë në interesin tuaj më të mirë?

Çuditërisht ky element vendimtar i procesit të kërkimit të punës shpesh anashkalohet. Në hulumtimin e këtij artikulli, gjeta shumë pak informacion rreth asaj se çfarë duhet të bëj kur  ofrohet një ofertë për punë. Ju mund të gjeni shumë artikuj mbi negocimin, por diçka në lidhje më bazat e mënyrës se si dhe kur të pranojnë një ofertë?

Kjo është e çuditshme pasi është kaq e rëndësishme që të filloni në këmbën e djathtë. Ndoshta është sepse të gjithë mendojnë se ju ose pranoni ose refuzoni dhe ecni përpara. Kush nuk dëshiron që lehtësimi i procesit të mbarojë dhe të ketë një pagesë në fund, apo jo? Ka, megjithatë, më shumë për këtë gjë se vetëm një po ose jo.

Pranimi i një oferte pune është një hap i madh dhe duhet të kërkojë shumë përgjegjësi nga ana juaj. Thomson, Presidenti i Rekrutimit të Bulls Eye në Austin, Texas, e vë këtë gjë në perspektivë: “Ndjesia më e keqe në botë është të pranosh një punë dhe të bësh diçka që nuk do të të pëlqejë të bëni dhe të jeni të mirë në atë që bëni. Ju mund të keni aftësitë, por me shumicën e javës sonë të kaluar në punë, ne duam të jemi të lumtur me atë që po bëjmë.

Laura Mazzullo, pronare e East Side Staffing, një firmë e rekrutimit në Neë York, pajtohet dhe beson se të qenit i hapur për qëllimet dhe ndjenjat tuaja është politika më e mirë, “Shumica e Menaxherëve të Punësimit duan të punësojnë dikë që është me të vërtetë i emocionuar për të ardhur në bord. Duke treguar pak entuziazëm dhe dëshirë për një mundësi të re është një gjë e mirë “.

Pra, nëse ju dhe menaxheri i punësimit keni qenë të hapur dhe të sinqertë gjatë procesit, çfarë duhet të bëni kur oferta vjen, është e thjeshtë. Ndiqni këto hapa dhe jepni vetes mundësinë për të bërë zgjedhjen që është më e mira për ju, ndërsa jeni ende të drejtë ndaj procesit.

 

  1. Jini mirënjohës dhe falenderoni! “Shprehja e mirënjohjes është e rëndësishme” pohon Mazzullo. “Sigurohuni që ata të dinë se sa mirënjohës jeni për kohën dhe përpjekjen që ata treguan në paraqitjen e kësaj oferte për ju”.

 

  1. Mos pranoni direkt. Ju  lutem vetëm luftoni këtë nevojë. Nuk ka asnjë arsye të pretendosh që nuk dëshiron punën ose ta mbash menaxherin e punësimit të supozojë në këtë fazë, por merrni kohën tuaj për të parë gjithçka me detaje fillimisht. “Tendencat e sotme po bëhen pak më informale dhe më personale në tonin e tyre; prandaj mos hezitoni të shprehni emocione duke thënë gjëra të tilla si: “Faleminderit shumë për këtë mundësi. Unë jam shumë i/e emocionuar për perspektivën e bashkimit me firmën tuaj! Do të doja të rishikoja gjithçka me shkrim … “shpjegon Mazzullo.

 

  1. Kërkoni ofertën me shkrim. Merrni të gjitha detajet e rolit dhe paketës së kompensimit me shkrim. Ju duhet të jeni të qartë në të gjitha detajet para se të pranoni dhe mund të bëni pyetje sqaruese nëse keni këtë informacion të përshkruar me shkrim përpara se të merrni rolin. Nëse ka diçka për të cilën keni harruar të pyesni ose nuk që nuk keni e kuptuar qartë, kjo ju jep mundësinë t’a rishikoni zyrtarisht. Duke folur nga përvoja, Mazzullo mendon se kjo praktikë është në interesin tuaj më të mirë dhe krijon një përshtypje të fortë, “Shumica e punëdhënësve vlerësojnë dikë që do të marrë një vendim të mirëmenduar për t’u bashkuar me firmën e tyre; që duan të rishikojnë ofertën me shkrim nuk është vetëm e përshtatshme, por këshillohet “.

 

  1. Shqyrtoni të gjithë paketën, jo vetëm pagën. Paga është vetëm një komponent. Nëse mendoni që është ë ulët për ju, shihni se cilat përfitime të tjera vijnë së bashku me rolin. Atje mund të ketë një dhomë lëvizëse. Gjithashtu, shqyrto nëse pozicioni përparon planin tuaj të karrierës: A jeni të pasionuar për punën, a ju intereson kultura? A do të lulëzoni në këtë kompani dhe në rol? Pesha pro dhe kundër dhe të marrë një vendim të informuar.

 

  1. Përgjigjuni brenda një afati prej 48 orësh. Kjo është një periudhë e arsyeshme kohore, dhe shumica e punëdhënësve nuk do të kenë problem t’i japin ato. Nëse kërkoni kohë, sigurohuni që ju mund të jepni një po ose jo të sigurtë kur afati i fundit të jetë gati. Mos jini jo-përgjegjës ose të përpiqeni të luani oferta kundërejt njëri-tjetrit. “Kjo mund të jetë një përgjigje frustruese për një punëdhënës dhe ju mund të djegë mundësi duke mos dhënë një” po “ose” jo “,” zbulon Thomson

 

Duhet të jeni të drejtë në këtë proces dhe të respektoni kohën e të gjitha palëve të përfshira. Mazzullo ka gjetur, “shumica e firmave janë të kënaqur me 1-2 ditë. Pas kësaj, do të jetë një tregues që kandidati nuk është i interesuar për rolin, është duke bërë një “blerjë të ofertës” ose po përpiqet të sigurojë një ofertë kundër punëdhënësit të tyre “.

 

  1. Vendosni nëse keni nevojë të negocioni ndonjë pjesë të ofertës.

 

Nëse vendosni të negocioni diçka para se të pranoni, përpiquni të jeni në gjendje të shpjegoni pse e meritoni dhe të jeni gati për të pranuar punën nëse pala tjetër pajtohet me pyetjen tuaj (përndryshe mos kërkoni). Kërkimi i  fundit më të lartë të intervalit të pagave ose koha shtesë e pushimeve mund të jetë e arsyeshme, por sigurohuni që të shpjegoni pse po kërkoni për vlerën e shtuar. Nëse nuk mund të japësh arsye pse e meritoni, ndoshta nuk është diçka që mund të kërkoni.

 

“Si një kandidat, duhet ta dini se çfarë sjellni në tavolinë. Nëse i keni të gjitha aftësitë, ju mund të kërkoni për kreun  e rangut, por nësejo, atëherë nuk duhet të habiteni kur nuk ju ofrojnë pagën më të lartë ” thotë Thomson. “Kur negocioni, kini besim në aftësitë tuaja dhe kuptoni se çfarë kërkoni në një kandidat. Nëse keni çfarë keni nevojë, atëherë mund të negocioni, e nëse nuk keni aftësitë e duhura, atëherë mund të jetë më mirë të pranoni ofertën “. Gjithmonë mbani mend, ju negocioni dhe mbani përgjegjësinë, dhe krahas kësaj oferta gjithmonë mund të shfuqizohet.

 

  1. Ashtu si çdo pjesë e procesit të punësimit, mënyra sesi e prezantoni veten ka rëndësi. Dikush që punon në mirëbesim portretizon vlerat dhe pritshmëritë e tyre me ndershmëri duke qenë vërtet i pëlqyeshëm, do të pëlqehen më shumë se dikush që qëndron larg ose luan të vështirin. Punësimi është njerëzor, dhe sjelljet tuaja do të kenë një ndikim të përgjithshëm në rezultatin dhe vullnetin e dikujt për të vendosur dorën në zjarr për ju. Ju jeni duke ndërtuar reputacionin dhe perceptimin tuaj në këtë kompani, si rekrutuesit dhe firmat me të cilët ata ndërveprojnë. Kjo nuk është koha për të djegur munësi të reja.

Ju do të keni shumë oferta pune gjatë jetës tuaj. Duke ditur çfarë secila palë pret dhe duke respektuar të gjithë personat e përfshirë, ju i shërbeni  përsëri  drejtimit të karrierës suaj.

 

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

10 kompanite qe po rekrutojne

Cilat jane 10 Kompanite e renditura ne krye te duapune.com per nga numri i vendeve te lira te punes qe ato ofrojne:

Humor!

Humori i te shtunes. #saturday #duapune #humor #njoftim #njoftimepune #njoftimpune #gjejpune #pune #shqiperi...

Akrepi

Akrepi- Horoskopi Ai person i cili di çdo gjë për secilin koleg në zyrë. Në punë është autoritar...

Peshorja

Horoskopi - Peshorja ne pune! Peshorja është shenja më e shoqërueshme në punë. Asaj...

5 kategorite e javes

Njihuni me 5 kategorite me ne krye, sa i perket numrit te vendeve te lira te punes qe ofrohen: