Monday, October 26, 2020

Si të përmirësoni vetëbesimin

Duhen lexuar

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

jy1QtNAsIVetëbesimi është një cilësi që të gjithë duam ta kemi, por duket sikur në momentet në të cilat kemi më shumë nevojë për të, nuk e gjejmë gjëkundi. Vetëbesimi në punë është një nga atributet më të dobishme, gjithësecili mund të zotërojë, pasi arrin të vërtetojë aftësitë e veta.

Giuda e mëposhtme do t`ju tregojë se si të përmirësoni vetëbesimin tuaj duke filluar nga sot:

Eliminoni dyshimet tek vetja
Është e natyrshme të dyshosh tek vetja në një moment të caktuar. Por dyshimi në vetvete nuk bën gjë tjetër veçse na dekurajon, dhe në këtë mënyrë heq fokusin prej karakteristikave tona pozitive.

Pranoni mungesën e vetbesimit
Atyre të cilëve u mungon besimi në vetvete, zakonisht nuk arrijnë ta pranojnë këtë. Nëse ju mungon vetëbesimi, duke e pranuar atë, jeni një hapë drejtë eliminimit të tij.

Përballuni me frikën tuaj
Ndonjëherë, mënyra më e mirë për të rritur vetëbesimin është të përqafoni frikën tuaj më të madhe. Nuk ju pëlqen të kontribuoni në një mbledhje? Atëherë bëjeni! A jeni tipi i njeriut që zakonisht uleni në fund të dhomës gjatë një prezantimi? Atëherë filloni të qëndroni në fillim.

Do ta shihni që pas disa kohësh, këto zakone të vogla, do t`ju rrisin ndjeshëm vetëbesimin.

Shmangni thashethemet
Të bërit thashetheme është një nga zakonet më të këqija që mund të ndodhi në zyrë. Bëni çdo përpjekje për t`ju shmangur thashethemeve pasi, nëse e bëni njeherë, do të detyroheni ta bëni përsëri, duke ju bërë të etiketoheni me këtë ves jo të këndshëm.

Pranoni komplimentet
Nëse dikush ju bën një kompliment, mos e injoroni atë. Përkundrazi, pranojeni atë dhe falenderoni personin për vlerësimin.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.