Sunday, January 17, 2021

Si të përmirësoni karrierën tuaj

Duhen lexuar

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

candidate 30004 2012 11 26 16 26 15Mjaft specialistë për fushën e karrierës mendojnë se koha më e mirë për të përmirësuar karrierën tuaj është kur ju jeni në një pozicion të caktuar pune. Kjo ndodh sepse ju keni më shumë mundësi për të vlerësuar një variacion mundësish, dhe gjithashtu do të jeni i aftë të vlerësoni se çfarë po arrini me pozicionin aktual pa u ndikuar negativisht nga një dëshirë për të lëvizur.

Në tregun e sotëm të punës është në dorën tuaj të merrni kontrollin e drejtimit të karierës suaj. Ekzistojnë shumë mënyra në të cilat ju mund ta zhvilloni karrierën tuaj:

Flisni me shefin tuaj
I tregoni shefit tuaj për ato që ju keni si synim të arrini. Ndajini qëllimet tuaja me atë dhe diskutoni se si mund ti arrini këto qëllime së bashku.

Kërkoni për më shumë përgjegjësi
Duke kërkuar më shumë përgjegjësi do të tregoni gadishmëri për të marrë përgjegjësi më të mëdha. Shefi juaj do të kuptojë se ju punoni shumë, jeni i ndërgjegjshëm dhe me vlera të mëdha për kompaninë.

Përmirsoni aftësitë tuaja
Duke zhvilluar aftësitë tuaja ju do të keni mundësi  të zhvilloni karrierën tuaj në nivele të mëtejshme. Fokusohuni në përmirësimin e aftësisve që ju i cilësoni si të dobëta. Për shembull: nëse aftësitë tuaja nuk janë shumë të forta përpiquni ti përmirësoni ato. Dëgjoni me kujdes sesi komnunikojnë të tjerët dhe do të keni mundësi të përmirësoni këto aftësi.

Përdorni iniciativën tuaj
Iniciativa nuk është një aftësi që mund të kërkohet, është diçka që përfshin idenë që ju të mendoni jashtë kornizave, bëhuni i pavarur dhe mos kini frikë nga refuzimi. Megjithëse mund të jeni i kënaqur nga roli juaj aktual mos i lini gjërat të zhvillohen në atë mënyrë. Shprehni mendimet tuaja dhe ngrini zërin.

Gjeni një këshillues
Gjeni dikë që duket si këshilluesi juaj. Nëse ata punojnë jashtë ose brenda kompanisë, të kesh një këshillues është një mënyrë mjaft e mirë për të fituar këshilla dhe orientime në zhvillimin e karrierës suaj dhe pse jo të keni një ngritje në detyrë.

Luani pjesën
Ne të gjithë duam të kemi një rritje në detyrë dhe të kemi zhvillime në karrierë, por nëse nuk luani pjesën, ju nuk do t’i përfitoni këto. Luani rolin për atë se çfarë aspironi dhe jo rolin të cilin keni.

Përhapni rrjetin tuaj
Forconi rrjetin tuaj personal. Nëse shefi juaj aktual nuk po ju ndihmon të zhvilloni karrierën tuaj, atëherë e lidhjet janë të rëndësishme në punën tuaj dhe një mënyrë për të zhvilluar karrierën tuaj.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Pune ne Digital Marketing dhe aftesite e kerkuara

Content & Marketing Professionals Nese po kerkon te rritesh ne karriere ne sektorin e marketingut dhe sidomos marketingut digital,...