Friday, October 23, 2020

Si të përfundoni suksesshëm një intervistë pune

Duhen lexuar

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Foto 30Kur ju jeni në fund të një interviste, mund të ndjeheni të kënaqur sepse jeni pergjigjur shumë mirë tek të gjitha pyetjet, kështu që tani mund të relaksoheni dhe të merrni frymë lirisht. Nëse mendoni kështu, gaboheni. Impresioni në fund të intervistës është gjithashtu shumë i rëndësishëm.

Ka shumë mundësi që t’ju bëhet pyetja klasike: “Keni ndonjë pyetje për ne?” dhe ju duhet që me anë të kësaj pyetjeje të pozicionoheni si një kandidat i duhur. Më poshtë janë disa këshilla sesi mund ta bëni këtë.

Tregoni se keni bërë kërkime

Punëdhënësit zakonisht pëlqejnë ata individë që kanë lexuar dhe dinë ecurinë e kompanisë apo të tregut ku ajo operon. Kështu ju mund të tregoni se çfarë keni dëgjuar së fundmi për këtë kompani dhe sesi e shihni veten pjesë të saj.

Shfaqni interes 

Gjatë intervistës ju duhet të keni treguar interes për pozicionin, por në fund të saj çelësi i suksesit është që të tregoni se ju jeni gati të merrni përsipër çdo sfidë që lidhet me këtë pozicion. Në fund të intervistës, ju mund ta pyesni punëdhënësin se cilat janë disa nga aftësitë që duhen për të zgjidhur problemet në pozicionin ku ju po aplikoni. Më pas përpiquni të shpjegoni se ju i keni tashmë këto aftësi dhe do t’i përdorni ato gjatë punës suaj.

Vizioni për të ardhmen 

Para se ju të fitoni një pozicion pune, sigurohuni se ky pozicion do t’ju mundësojë sukses profesional. Mund t’i drejtoni punëdhënësit pyetje si: “Çfarë prisni ju që një i punësuar i suksesshëm të bëjë për ju në muajin e parë të punës?” ose “Çfarë prisni ju që të arrijë një i punësuar në këtë pozicion për një vit?”

Tregoni entuziazëm 

Mos harroni që ndonjëherë pozicionin nuk e fiton kandidati më i kualifikuar, por ai që tregohet më i gatshëm, më entuziazt për këtë punë. Në fund mund të thoni një fjali si: “Jam shumë i lumtur që mund të jem pjesë e kompanisë suaj dhe mendoj se mund të përshtatem shumë me këtë pozicion.”

Mos harroni që nuk duhet asnjëherë ta mbyllni intervistën duke folur për aspekte si përfitimet tuaja, paga apo pushimet. Këtu vlen më së miri shprehja e John F. Kennedy: “Mos pyesni se çfarë shteti duhet të bëj për ju, pyesni çfarë mund të bëni ju për shtetin.” ku shteti në këtë rast është kompania.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...