Wednesday, January 27, 2021

Si të përdorësh rrjetet sociale për kërkimin e punës?

Duhen lexuar

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Job search via social media
Në ditet e sotme, shumica e punëdhënësve dhe agjensive rekrutuese përdorin rrjetet sociale si burim për të gjetur kandidatët e duhur, një strategji tepër e mirë.
Faqet e rrjeteve sociale në internet janë bërë një forum thelbësor për të reklamuar aftësitë tuaja, për të krijuar brandin tuaj, identifikuar mundësitë për punësim dhe t’i ktheni ato në mundësi reale për punë.
CV juaj shihet vetëm nga personat të cilëve ju e keni dërguar atë, ose nga rekrutuesit që kanë paguar për aksesin në bazën e të dhënave të kandidatëve, kështu që duke përdorur faqet e mediave sociale mund të rritni dukshmërinë e profilit tuaj profesional.

LinkedIn

LinkedIn mund të jetë një mjet i vlefshëm për kërkimin tuaj të punës, pasi bizneset dhe rekrutuesit do të përdorin LinkedIn për të kërkuar kandidatët e posaçëm dhe pastaj t’i kontaktojnë drejtpërdrejt.

Twitter

Twitter është një platformë publike për të postuar dhe shkëmbyer mesazhe të shkurtra. Njerëzit e përdorin atë për të bashkëvepruar me njerëz ose organizata të tjera që gjejnë interes, duke përfshirë linqet ose fotot që ata duan të ndajnë me komunitetin e tyre në Twitter.
Bizneset e përdorin atë për të promovuar shërbimet e tyre dhe për të tërhequr njerëzit për të vizituar faqen e tyre. Kur përdorni Twitter për kërkimin tuaj të punës, jini profesionistë! Twitter është një media shumë informale, por mbani mend se nëse jeni duke u përpjekur të tërhiqni vëmendjen e rekrutuesve dhe të tjerëve në fushën tuaj, atëherë ju duhet të përfaqësoni veten profesionalisht.

Facebook

Në prill të vitit 2016, Facebook raportoi rreth 1.59 miliardë përdoruesish. Shumë kompani e përdorin atë për të komunikuar me stafin, klientët dhe publikun e gjerë, ndonjëherë për të marrë komentet dhe pikëpamjet e tyre. Disa kompani po e përdorin atë për të rekrutuar kandidatë potencialë. Në Facebook kufijtë midis personelit dhe profesionistit mund të jenë shumë të paqartë, prandaj sigurohuni që gjithmonë jeni të vetëdijshëm se çfarë informacioni rreth jush mund të arrihen dhe nga kush.

Ja disa nga përfitimet e përdorimit të mediave sociale në kërkimin tuaj të punës:

  • Ju mund të aplikoni për pozicione të reklamuara lehtësisht dhe shpejt
  • Ju jeni më të dukshëm për rekrutuesit që përdorin mediat sociale për të reklamuar vendet e tyre të punës
  • Ju mund të ndërtoni rrjetin tuaj dhe të angazhoheni me një audiencë më të gjerë nëpër kanale të shumëfishta sociale
  • Ju mund të krijoni PR pozitive duke paraqitur dëshmi, miratime dhe prezantime të punës suaj mbi llogaritë tuaja të mediave sociale, blogun dhe / ose faqen e internetit
  • Ju mund të flisni me rekrutuesit dhe punëdhënësit e ardhshëm gjatë kërkimit tuaj të punës duke u angazhuar me ta në të gjitha kanalet në kohë reale
“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...