Tuesday, October 27, 2020

Si të ndihmoni ekipin tuaj në debate konstruktive

Duhen lexuar

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Diverse business group meetingEkipet që janë gjithmonë dakord për çdo gjë që diskutohet, rrallë prodhojnë punë të reja dhe krijuese. Ekipet diskutojnë dhe punojnë, duke sfiduar njëri-tjetrin dhe duke menduar në mënyra të ndryshme. Për të ndihmuar ekipin tuaj që të keni debate konstruktive, përpiquni të ndiqni udhëzimet e mëposhtme:

1. Siguroni respekt të ndërsjelltë. Anëtarët e ekipit mund të debatojnë vetëm kur ata ndjehen të respektuar. Kërkojini antarëve të ekipit të përqëndrohen në përmbajtjen e mospajtimit të ideve dhe jo në çështje personale. Sigurohuni që ata të shmangin sulme apo të shfaqin sjellje jo-verbale, të cilat fyejnë njerëzit.
2. Ide e parë. Bëjini punonjësit e ekipit të propozojnë ide që krijojnë diskutim. Pasi idetë fillimisht vendosen në tryeze dhe prej aty, njerëzit mund të diskutojnë për të arritur në ide frytdhënëse.
3. Ruani marrëdhëniet në ekip. Kur debati të jetë mbyllur, takojini antarët e ekipit dhe sigurohuni që ata nuk janë ndjerë të sulmuar ose të mërzitur për faktin se idetë e tyre u hodhën poshtë. Drejtoni si duhet edhe ata antarë, të cilët mund t’i kenë kaluar kufinjtë gjatë debatit, në mënyrë që të mos sillen më ashtu në takime dhe debate të tjera.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.