Thursday, February 25, 2021

Si të menaxhojmë negativitetin në vendin e punës

Duhen lexuar

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...

Punet e dites, 22 shkurt – duapune.com

Ju njohim me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com Specialist IT CONSTRUCTION ENERGY PARTS...

workplaceAsgjë nuk ndikon në moralin e punonjësve më shumë se vazhdimësia e negativitetit në punë. Kjo degradon energjinë e kompanisë suaj dhe shmang  vëmendjen kritike nga puna dhe performanca. Negativiteti ndodh në, qëndrim opinionin kur flasim për një anëtar të departamentit, ose në një kulm të zërave kur përgjigjemi drejt një ngjarjeje apo vendimi në vend të punës.
Si menaxher i burimeve njerëzore, ju jeni ngushtësisht në kontakt me punonjësit e të gjithë kompanisë. Kjo ju mundëson për të krijuar dhe vënë veshin tek sinjalet e paraljmërimit të hershëm. Ju merrni ankesa nga punonjësitë tuaj, bëni intervistat e daljes nga puna dhe e dini reputacionin e kompanisë në komunitetin tuaj.
Ju keni shikuar diskutimet e punonjësve tuaj nëpërmjet internetit, keni përfunduar menaxhimin e vlerësimit për punonjësit në shkallë 360 gradë, si dhe vlerësimin për trajnerët tuaj në organizatë. Ky proces ju ndihmon që të mësoni të identifikoni simptomat negative para dëmit moral-goditës në vendin e punës. Ai gjithashtu do të ndihmojë në parandalimin dhe shërimin e negativitetit në vendin e punës.
Negativiteti është një problem në rritje në vendet e punës, në artikullin permbledhës të menaxhimit , autori Gary Topchik thekson se negativiteti është shpesh rezultat i humbjes së besimit, kontrollit ose komunitetit. Hapi i parë në zgjidhje është të identifikohen njerëzit që mund të jenë pjesë e negativitetit.
Kur negativitetet kanë filluar në organizatë, duke folur me punonjës do t’ju ndihmojë të kuptoni problemin e saktë dhe shkallën në të cilën ndikojnë problemet e punës suaj. Në këtë mënyrë, identifikohet dhe grupi i saktë i punonjësve të cilët janë duke përjetuar negativitet dhe natyra e cëshjeve që ka shkaktuar pakënaqësinë e tyre.
Ndoshta organizata mori një vendim që ndikoi negativisht tek stafi. Ndoshta menaxheri ekzekutiv zhvilloi një takim me stafin ku injoroi për t’iu përgjigjur pyetjeve shumë të rëndësishme. Ndoshta anëtarë të stafit ndjehen të pasigurt, sepse ekziston shqetësim rreth humbjes së një linje produktesh. Njerëzit mund të mendojnë se ata i japin organizatës më shumë se ata marrin në kthim. Ata mund të mendojnë se një bashkëpunëtorë ishte keqtrajtuar, apo i ishte refuzuar një promovim i merituar.
Si do që të jetë shkaku i negativitetit në punë, duhet adresuar si cështje. Nëse kjo kthehet në një cështje të fjetur, rrezikon të valojë në sipërfaqe, dhe kthehet në një flluskë e cila mund të shkaktojë dëme humane dhe kapitale të pakontrolluara.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...

Punet e dites, 22 shkurt – duapune.com

Ju njohim me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com Specialist IT CONSTRUCTION ENERGY PARTS...

10 gjera qe shefat mund te bejne dhe te frikesojne punonjesit

Shumë vite më parë kam intervistuar një kandidat në pozicionin e menaxherit. Ai ishte kompetent, i angazhuar dhe tregoi aftësi lidershipi, të...