Friday, January 15, 2021

Si të meditoni për të patur sukses në karrierë

Duhen lexuar

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

candidate 643122 2013 12 16 09 55 52Meditimi është një temë që është diskutuar për dekada me rradhë dhe që është shitur në biznese dhe në njerëz të thjeshtë.Të gjithë e dimë që meditimi ndihmon në reduktimin e stresit dhe në arritjen e qëllimeve që kemi. Por a ndihmon meditimi në përmirësimin e performancës së punonjësve dhe a ju ndihmon që të promovoheni?

Shumë drejtues ekzekutiv të suksesshëm meditojnë për të qenë të suksesshëm në punën që bëjnë. Meditimi përdoret për të arritur qëllime të ndryshme edhe pse duket e komplikuar, meditimi është diçka e thjeshtë dhe natyrale të cilën mund ta praktikoni kudo që jeni edhe kur jeni duke ecur. Meditimi që bëhet kur jeni duke ecur është praktikuar për mijëra vite me rradhë.

Si të meditoni për të arritur suksesin në karrierë
Fillimisht, duhet të mësoni bazën e meditimit të pastroni mendimet tuaja, të relaksoheni, dhe të futeni në një fazë të menduarit. Të kërkoni informacione ne Google ose të gjeni një libër për këto informacione meditimi është një proces natyral dhe të gjithë prej nesh kalojmë një fazë meditimi kur ëndërrojmë gjatë ditës, ose kur humbasim në një libër që jemi duke lexuar ose në një film që jemi duke parë.

Hapi i parë për të qenë i suksesshëm në karrierën tuaj është të mendoni se çfarë pune do ju pëlqente të bënit jo në të ardhmen, dhe jo kur të keni më shumë eksperiencë dhe më shumë besim në vete, por në këtë moment. Duhet të jetë puna që ju dëshironi të keni, jo puna që prindërit tuaj ose partneri juaj duan për ju.Njerëzit që janë të suksesshëm në karrierën e tyre janë sipërmarrës. Kjo do të thotë që të punoni për veten edhe kur të jeni i punësuar nga dikush tjetër.

Pas kësaj imagjinoni se si do të ishte po të kishit punën e ëndrrave tuaja. Imagjinoni ambjentin e punës tuaj, makinën tuaj, dhe ku do jetonit.Jini të sinqert më veten tuaj dhe imagjnoni të mirat dhe të këqijat mund të keni shumë më shumë para për të shpenzuar në garderobën tuaj, por a do keni kohë dhe energji për të shkuar në një festë? Mund ti plotësoni çdo dëshirë fëmijëve tuaj, por a do keni kohë të mjaftueshme të shpenzoni me ta?

Meditimi do ri-programojë ndërgjegjen tuaj që të mos keni dyshime në vetvete ose mendime negative. Kjo gjë do rezultoi në avantazh për progresin në karrierën tuaj.

Nuk ka garanci që meditimi do ju transferojë direkt në pozicionin e një drejtori ekzekutiv e të një kompanie të suksesshme; kualifikime reale dhe eksperienca gjithashtu nevojiten. Por kjo mund t`ju ndihmojë që ti ktheheni studimeve tuaja ose të aplikoni për punën që mendoni që nuk jeni të kualifikuar ende. Meditimi do ju ndihmojë që të keni më shumë besim në vetvete dhe një humor të mirë që do ju ndihmojnë të performoni më mirë në punë dhe në intervistat tuaja. Në fund të fundit, nëse njerëzit nuk do kishin përfitim nga meditimi, kompanitë nuk do shpenzonin para për këtë gjë, apo jo?

 

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Pune ne Digital Marketing dhe aftesite e kerkuara

Content & Marketing Professionals Nese po kerkon te rritesh ne karriere ne sektorin e marketingut dhe sidomos marketingut digital,...