Sunday, October 25, 2020

Si të marr më shumë përgjegjësi në punën time?

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

contentmgt1Lëvizja në një nivel tjetër në karrierën tuaj ka të bëjë me aftësitë për të marrë më shumë përgjegjësi.

Kërkoni më shumë punë
Shumica e punëdhënësve i pëlqejnë shumë punonjësit e gatshëm për punë kështu duke kërkuar punë shtesë do të fitoni pikë. Përpara se të kërkoni diçka mendoni për përgjegjësitë që ju pëlqeni dhe që performoni më mirë. Në qoftë se merrni më shumë ngarkesë se sa mundeni kjo mund të ketë efekt të kundërt nga ajo që ju kërkoni.

Shtoni punën e re në ngarkesën tuaj ekzistuese
Ju kërkuat më shumë punë, tani duhet të jeni gati ta përballoni atë! Përpara se të këkoni më shumë bëhuni realist dhe sigurohuni që keni kohë.

Pyesni dikë që merret me çështjet që ju kërkoni të përfshiheni për të parë se sa kohë të ditës ato kërkojnë. Nëse keni ndonjë dyshim te vetja atëhere, prisni.

Suksesi i përgjegjësive të reja do të rrisi besimin tuaj dhe do t`ju lejojë të merrni pjesë në projekte jashtë aktivitetit tuaj të rregullt të punës. Gjithashtu do të jeni në gjendje të rrisni potencialet tuaja në një nivel të ri si dhe të fitoni kompetenca dhe aftësi të reja për suksesin tuaj.

Mospraninimi i përgjegjësive
Kërkimi i përgjegjësive të reja është një mënyrë për të ecur përpara në kompaninë tuaj, por shpesh mund t`ju jepen përgjegjësi ekstra kur ju tashmë keni disa. Nëse shefi juaj ju ka parë si një njeri të besueshëm dhe ambicioz pa e ditur se sa shumë keni për të bërë mund të vazhdoi t`ju japë të tjera punë. Në këtë rast është tërësisht e pranueshme të refuzoni përgjegjësitë ekstra edhe pse mund të jenë pak. Është më mirë të hiqni dorë se sa të mos paraqisni cilësinë e duhur në kohën që kërkohet.

Më shumë përgjegjësi shpesh shihet si një mënyrë për një paketë më të madhe pagese dhe kur vjen fundi i vitit ju mund t’i thoni përgjegjësitë tuaja si një arsye pse duhet të keni rritje rroge.

Mbani mend se kërkimi i përgjegjësive ndryshon nga dhënia e përgjegjësve, tregon se ju jeni më serioz për karrierën tuaj. Të qenit proaktiv ju mundëson të keni kontroll për përgjegjësitë e tepërta.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...