Wednesday, November 25, 2020

Si të krijojmë një kulturë të re bashkëpunimi

Duhen lexuar

Diaspora Flet 2020 permbyllet me paraqitjen surprize te Rita Ores

Një program i ngjeshur prej 25 orësh me sesione debatuese, fjalime inspiruese, biseda të përqëndruara, panair virtual, hapësirë rrjetëzimi dhe interaktivitet mes...

“Besnikeria ka vdekur” Si i trajton biznesi punonjesit sot?

Cilën duhet të zgjedhë kompania? Kjo pyetje është ndër të shumtat që bëhet kur vjen puna tek të qenurit...

Google sulmohet nga 165 kompani dhe shoqata. Pjese e tyre dhe duapune.com

duapune.com se fundmi i eshte bashkuar fushates anti Google, ku nje grup prej 165 kompanish dhe institucionesh te industrise u kane bere...

Horoskopi – Shigjetari: Top 10 Profesionet

Top 10 Profesionet që i përshtaten Shigjetarit Shenja e udhëtarit, Shigjetari optimist, pëlqen adventurat po aq sa njohuria dhe...

globalGlobalizimi ka krijuar mundësinë që punonjësit të bashkëpunojnë dhe të komunikojnë me të gjithë njerëzit nga pjesë të ndryshme të botës. Megjithatë, shumica e punonjësve nuk kanë të njëjtin nivel arsimi në krahasim me pjesën tjetër aq sa të mund të bashkupunojnë me ta. Për këtë gjë duhet pasur parasysh krijimi i një kulture dhe fryme të re bashkëpunimi duke ndjekur këshillat e mëposhtme:

1. Bashkojuni një ekipi ndërkombëtar. Nëse nuk jeni duke punuar vetëm, atëherë përpiquni të gjeni mundësi për të punuar dhe bashkëpunuar me njerëz nga vende dhe kultura të ndryshme.
2. Ftoni për drekë një koleg të huaj. Pyesni kolegun tuaj se si njerëzit arrijnë të krijojnë besim në vendin e tij dhe cilat janë vlerat më të mira të kulturës së tij.
3. Bëni pushime. Përfshihuni në një kulturë tjetër dhe atëherë do të kuptoni se si bëhen gjërat aty. Qëndroni larg nga vendqëndrimet turistike dhe sigurohuni të keni kontakt sa më shumë të jetë e mundur me vendasit.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Diaspora Flet 2020 permbyllet me paraqitjen surprize te Rita Ores

Një program i ngjeshur prej 25 orësh me sesione debatuese, fjalime inspiruese, biseda të përqëndruara, panair virtual, hapësirë rrjetëzimi dhe interaktivitet mes...

“Besnikeria ka vdekur” Si i trajton biznesi punonjesit sot?

Cilën duhet të zgjedhë kompania? Kjo pyetje është ndër të shumtat që bëhet kur vjen puna tek të qenurit...

Google sulmohet nga 165 kompani dhe shoqata. Pjese e tyre dhe duapune.com

duapune.com se fundmi i eshte bashkuar fushates anti Google, ku nje grup prej 165 kompanish dhe institucionesh te industrise u kane bere...

Horoskopi – Shigjetari: Top 10 Profesionet

Top 10 Profesionet që i përshtaten Shigjetarit Shenja e udhëtarit, Shigjetari optimist, pëlqen adventurat po aq sa njohuria dhe...

Puno nga ku te duash. Lamtumire orarit zyrtar te punes!

Puna nga shtëpia gjatë pandemisë ka lejuar që shumë prej nesh të lirohen nga vërtitjet e përditshme dhe ecejaket shtëpi-punë-shtëpi. Tani duket...