Tuesday, January 19, 2021

Si të kontrolloni emocionet në vendin tuaj të punës?

Duhen lexuar

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

 workstress1. Merrni një vendim që kontrolli është i mundur

Të gjitha ndryshimet në sjellje fillojnë nga një gjë.  Vendimi, pranimi dhe angazhimi në mendjen tuaj se ju doni ta filloni ndryshimin. Në këtë rast, kontrolli ndaj sjelljes është i mundur  me një proces të gjatë dhe gradual. Vetëm ju mund të merrni vendimin se si mund të kontrolloni emocionet tuaja.

2. Identifikoni emocionet që ju dëshironi të kontrolloni

Shanset janë që tashmë e dini cilat emocione dëshironi të kontrolloni. Hapi i parë është identifikimi i cilit emocion.  Disa nga emocionet që identifikohen nga eksperiencat e zyrës janë: zemërimi, ankthi, frika, entuziasmi.
Ju mund të thoni, “Prit një minutë, a nuk është entuziasmi një emocion i mirë? Pse më duhet ta kontrollojë atë? Mos harroni që ne po flasim për shprehje të tepruara të atij emocioni.

3. Anashkalo justifikimet jo të mira

Ne shpesh dëgjojmë kolegët se ata kanë një problem të caktuar, por që nuk ka ndikim në ndryshimin e sjelljes së tyre. Këta njerëz i pranojnë gabimet e tyre duke pritur që të justifikohen, por që nuk ka asnjë pikë ndryshimi në sjelljen e tyre. Është shumë e nevojshme që të anashkalojmë justifikimet e panevojshme dhe të  pranojmë se ata kanë një problem të caktuar, por që nuk ka asnjë  ndryshim në sjelljen e tyre.

Nëse me të vërtet dëshironi të kontrolloni emocionet tuaja, hidhni një hap dhe përgjigjurni pyetjeve të mëposhtme:
Jam treguar i sinqertë me vetn time, pse duhet të ndryshoj?
Nëse janë kolegë të mirë, miqë, ata duhet të më pranojnë për atë që jam.

4. Ndryshimi pozitiv

Mos harroni, nëse doni të dini si të kontrolloni emocionet, ndryshimi pozitiv duhet të ndodhë. Vetë ndryshimi ka të bëjë me ju, dhe vetë rritja po ashtu ka të bëjë me ju dhe jo të tjerët.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...