Friday, January 22, 2021

Si të kërkojmë një favor

Duhen lexuar

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

offGjithësecili ofron favore në situata të ndryshme të jetës së tij, nëse dikush mban derën hapur dhe ju ndihmon, apo ju prezanton një klient të mundshëm në punë, do të thotë se po ju bën nder. Por, të kërkosh favore të mëdha është disi e sikletshme. Nëse do t’ju duhet ndihma e dikujt në të tilla raste, atëherë ndiqni këto hapa.

1. Përgatisni terrenin. Tregohuni të qartë për natyrën e kërkesës tuaj. Fraza, “më duhet t’ju kërkoj një favor”, nënkupton një kontratë në bazë të së cilës ju do t’ju duhet ta ktheni këtë favor.

2. Shpjegoni arsyet. Përgjithësisht njerëzve ju pëlqen të dijnë arsyen përse po ju kërkohet të bëjnë një nder. Thënia “A mund të merresh ti me atë, apo këtë takim?” është më pak efektive se sa “A mund të merresh ti me këtë mbledhje, sepse unë kam një tjetër dhe nuk duhet të mungoj?”.

3. Jepni rrugëdalje. Asnjëri nuk ndihet mirë nëse e detyrojnë të bëj diçka të padëshiruar. Bëjini të ditur personave që po i tregoni edhe një rrugëdalje duke i thënë. “në qoftë se nuk mundeni, e kuptoj shumë mirë”, apo “e di që jeni i zënë”.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...