Saturday, October 24, 2020

Si të kërkoj punë?

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

7163452 looking for job concept depicting 3d man looking through o letterHapi i parë i rëndësishëm për të kërkuar punë është duke planifikuar një strategji për punë. Thojini vetes tuaj se mund të keni fat dhe rezultat nëse bëni durim, jeni të vendosur dhe të fokusuar.

Bëni planet

Në të njëjtën mënyrë që ju shkruani një listë para se të shkoni në supermarket po ashtu duhet të bëni një listë të çështjeve kryesore që duhen para se të filloni kërkimin.

Nëse doni që kërkimi juaj për punë të jetë i sukseshëm ju duhet ta trajtoni atë si një projekt. Elementët çelës të një projekti të sukseshëm janë:

Vendosni qëllimet- qëllimi përfundimtar për kërkimin e punës është që të keni një punë, por qëllimi juaj duhet të jetë më i detajuar se kaq. Detajet kanë të bëjnë me punën, kompaninë, vendodhjen, orët e punës ose çdo gjë tjetër që mund të jetë e rëndësishme për ju.

Bëni  një listë- është e pamundur të dini se sa do ju zgjasi koha që kërkoni punë por sigurisht ju nuk doni që të zgjasë përgjithmonë. Që gjithçka të ecë mirë ju duhet të dini numrin e aplikimeve që keni bërë, numrin e përgjigjeve që keni marrë, numrin e intervistave, takimet me agjensitë e rekutimit dhe eventeve që keni ndjekur. Duke bërë këtë listë ju nuk do të ngatërroni intervistat me njëra tjetrën apo nuk do të bëni të njëjtat aplikime.

Mblidhni informacione- mbildhni informacione për kompanitë. Kërkimi në internet është një nga burimet më të mira.

Tregohuni të shkathët- nëse shihni një vend të lirë që ju pëlqen mos rrini të mendoheni por kapni situatën.

Përshtatuni- nëse plani juaj për të kërkuar punë nuk po funksionon mos vazhoni të trokisni në të njëjtën derë të vjetër. Bëhuni gati të ndryshoni strategji.

Bëjini këto pyetje vetes nëse doni të jeni të sukseshëm gjatë kërkimit të punës:

•    Pse dua të filloj punë?
•    Në çfarë lloj kompanie dua të punoj?
•    Ku reklamohen punët që unë kërkoj?
•    A i kam unë aftësitë që nevojiten për të bërë këtë punë?

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
Previous articleHumor
Next articleNdihmë! Unë u diplomova….po tani?
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...