Saturday, January 16, 2021

Si të jepni referencë për punonjësit

Duhen lexuar

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

job-reference-letter2Të largoni nga puna një punonjës është një detyrë e vështirë dhe sfiduese. Fatkeqësisht, vështirësia më e madhe qëndron gjithmonë në fund, kur ai është duke u larguar nga puna. Të punësuarit kur largohen, mund t’ju kërkojnë referenca. Më poshtë tregohen se çfarë duhet të bëni në të tilla raste:


1. Verifikoni informacionin.
Kontrolloni dokumentacionin e punonjësit para se të jepni një referencë, me qëllim që të siguroheni që ju po jepni vetëm fakte.
2. Shkruani sa më shkurt. Nëse jeni duke shkruar një letër reference ose po jepni një referencë në telefon, përpiquni të kufizoni informacionin që ofroni. Pasi kjo do të zvogëlojë mundësinë për të shprehur ndonjë gjë që mund të konsiderohet si shpifje.
3. Jepni fakte. Kufizoni përgjigjen tuaj duke dhënë informacione faktike si: datat e punësimit, titullin, pagën dhe të dhëna të tjera objektive.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Pune ne Digital Marketing dhe aftesite e kerkuara

Content & Marketing Professionals Nese po kerkon te rritesh ne karriere ne sektorin e marketingut dhe sidomos marketingut digital,...