Saturday, October 24, 2020

Si të jemi të sukseshëm në një intervistë? (Pjesa II)

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

job-interview-dress1Nëse jeni duke aplikuar për në një kompani atëhere kontrolloni çdo informacion mbi kompaninë. Kerkoni online shumë informacion dhe lexoni sa më shumë, kështu  ju do të jeni të mirëpërgatitur për të kuptuar punët e brendshme të kompanisë.

Njihuni me nje person të brendshëm. Punonjësit mund t’ju krijojne nje ide se si funksionojnë në të vërtet punët në kompani dhe se a është vërtet një vend i duhur për ju. Nëse e përmendni këtë fakt në takimin tuaj gjatë intervistës atëhere keni për të lënë përshtypje si një njeri i cili e merr seriozisht punën.

Tregojini intervistuesve  që ju jeni i familjarizuar me kulturën e tyre të punës dhe se ju jeni një gjetje e mirë për ta.  Ata duan të krijojnë besim kështu që  duhet  ti tregoni  që ju keni vlera të përshtatshme me grupin e tyre.

Ritheksoni eksperiencat tuaja të mëparshme. Pasi të keni kuptuar filozofinë e kompanisë dhe pasi të keni kuptuar se cili është kandidati ideal për ta atëhere ju mund ti përshtatni eksperiencat e tuaja në mënyrë të tillë që të përshtaten me pritshmëritë e tyre. Merrni pak kohë dhe përpunoni frazat të cilat do i përdorni lidhur me eksperiencat dhe aftësitë tuaja.

Krijoni një listë me fraza që spikasin.  Krijoni një liste  me fjali të shkurtra të cilat theksojnë cilësitë tuaja më të mira. Sigurohuni që ti shprehni këto fraza gjatë intervistës në mënyrë që të tregoni më të mirën tuaj.

Ruani reputacionin tuaj online. Procesi i intervistes përfshin edhe kërkimin online të emrit tuaj kështu që kini kujdes që të keni akses në rrjete sociale si LinkedIn, Tweeter apo Facebook. Mjafton prezenca juaj e vazhdueshme online në mënyrë të tillë që të lehtësoj punën e rekrutuesve.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...