Thursday, February 25, 2021

Si të jemi më efektivë

Duhen lexuar

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...

Punet e dites, 22 shkurt – duapune.com

Ju njohim me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com Specialist IT CONSTRUCTION ENERGY PARTS...

man_woman_officeKa periudha të ngarkuara pune në vit, javë apo ditë kur ju keni shumë punë për të bërë. Ju do të përpiqeni të bëni punët më të vështira duke mos i dhënë prioritetin e duhur të tjerave. Shpesh kjo gjendje shkakton tension dhe stres të cilat pengojnë proceset e realizimit të punës. Për të shmangur tensionin e krijuar dhe për të përmbushur realizimin e detyrave tuaja në punë ju këshillojmë:

1. Bëni një listë të detyrave që duhen kryer. Shkruani çdo detyrë dhe punë që duhet të kryeni brenda një afati të caktuar, ditë, javë etj, me qëllim që realizimi i saj të bëhet në afatin e duhur.
2. Kryeni punët e shpejta. Merrni 15 minuta kohë, ndoshta jo më shumë, për të kryer gjërat më të shpejta në listën tuaj si: një përgjigje të shpejtë e-mail, thirrje telefonike etj.
3. Shmangni shpërqëndrimin. Pasi keni kryer punët e shpejta, si telefonata dhe dërgim e-maili, përpiquni të përqëndoheni në punën dhe detyrat tuaja kryesore duke shmangur çdo objekt apo situatë që ju tërheqin vëmendjen (telefon, e-mail etj.).
4. Merrni një pushim dhe rishikoni listën. Merrni një pushim 10 minutësh dhe filloni përsëri të shikoni listën duke nënvizuar punët e kryera dhe duke arritur në një raport të ri të punës.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...

Punet e dites, 22 shkurt – duapune.com

Ju njohim me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com Specialist IT CONSTRUCTION ENERGY PARTS...

10 gjera qe shefat mund te bejne dhe te frikesojne punonjesit

Shumë vite më parë kam intervistuar një kandidat në pozicionin e menaxherit. Ai ishte kompetent, i angazhuar dhe tregoi aftësi lidershipi, të...