Monday, April 12, 2021

Si të jemi konfident në vendin e punës

Duhen lexuar

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

confidence coaching picKonfidenca në punë nuk është e lehtë për tu arritur nëse ju jeni të turpshëm nga natyra. Madje edhe nëse nuk jeni të turpshëm, mund të rrethoheni nga punonjës të vështirë, vend stresues i punës apo një presion i përgjithshëm në punë. Të mësoni se si të jeni konfident është një rrugë e gjatë e cila fitohet ditë pas dite nga eksperienca juaj. Megjithatë nëse tregoheni shumë konfident do të dukeni si arrogant.

Ka shumë faktorë që mund të ndikojnë në jetën tuaj të përditshme për të përmirësuar nivelet e përgjithshme të besimit tuaj. Më poshtë janë disa këshilla se si ju mund të ndërtoni besimin tuaj:

Mënyra se si visheni
Mënyra se si visheni ka një ndikim të madh në mënyrën se si ju ndiheni. Nëse ju jeni të veshur mirë dhe me një paraqitje të mirë, kjo natyrisht do ju japë nivel më të madh konfidence.

Ecja
Mënyra se si ju ecni tregon se kush ju jeni dhe sa konfident jeni. Nëse ju ecni me shpatullat drejtë dhe kokën lartë do të tregoni se jeni konfidentë. Kërkimet kanë treguar se nëse ju ecni me një ritëm të mirë tregoni nivele të larta konfidence, ndërsa ata që ecin ngadalë tregojnë se nuk kanë ku të shkojnë tjetër dhe nuk kanë asgjë të rëndësishme për të bërë. Ecja 25% më shpejtë do ju bëjë të dukeni dhe të ndiheni më të rëndësishëm.

Kontriboni në mbledhje dhe diskutime
Megjithëse shumë individë ndihen të turpshëm, të frenuar apo kanë frikë të flasin gjatë mbledhjes, është shumë e rëndësishme të veproni në këtë mënyrë nëse doni të preceptoheni me konfidencë. Me kalimin e kohës ju do të kontriboni më shumë gjatë takimeve me mendimet tuaja. Kjo do të rrisë nivelin tuaj të besimit dhe aftësitë tuaja për të folur në publik.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

Këshilla për profilin tuaj në LinkedIn

Cilat janë mjetet më të rëndësishme për një punëkërkues? Ju ndoshta keni thënë rezyme dhe rrjetin tuaj. Por, çfarë ndodh me platformën...