Monday, January 25, 2021

Si të flisni për dobësitë tuaja në një intervistë

Duhen lexuar

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

most-common-questions1Në një intrevistë pune një nga pyetjet më të urryera, por më të shpeshta që bëhet është “Cila është dobësia juaj më e madhe”? Ne të gjithë kemi dobësitë tona, por vendi i fundit ku na duhet të flasim për to është pikërisht në një intervistë pune. Herën tjetër kur të jeni në një intervistë pune, keni parasysh këto tri hapa për t’u përgatitur për këtë pyetje jo të këndshme:

1. Përgatisni një përgjigje. Patjetër që ju nevojitet një përgjigje. Jepeni atë shkurtimisht, në mënyrë të sinqertë dhe duke mos u ndjerë në siklet. Nëse është e mundur, jepni një shembull që ka të bëjë me largësinë dhe ju nuk mund të keni kontroll të situatës. Për shembull, “dobësia ime më e madhe është se rrjeti im profesional është në Tiranë dhe unë duhet që të zhvendosem në Durrës”.
2. Pyesni miq apo kolegë. Sigurohuni duke pyetur miq apo kolegë të afërt që përgjigjia juaj duket e arsyeshme.
3. Pyesni pasi të jeni përgjigjur. Në intervistë, shmangni vëmendjen nga vetja juaj duke i dhënë fund përgjigjes tuaj me një pyetje drejtuar intervistuesve.


“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
Previous articleSi të mos lodhemi në punë?
Next articleBonusi
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...