Wednesday, November 25, 2020

Si të fitoni vendin e punës në një intervistë të dytë pune

Duhen lexuar

Diaspora Flet 2020 permbyllet me paraqitjen surprize te Rita Ores

Një program i ngjeshur prej 25 orësh me sesione debatuese, fjalime inspiruese, biseda të përqëndruara, panair virtual, hapësirë rrjetëzimi dhe interaktivitet mes...

“Besnikeria ka vdekur” Si i trajton biznesi punonjesit sot?

Cilën duhet të zgjedhë kompania? Kjo pyetje është ndër të shumtat që bëhet kur vjen puna tek të qenurit...

Google sulmohet nga 165 kompani dhe shoqata. Pjese e tyre dhe duapune.com

duapune.com se fundmi i eshte bashkuar fushates anti Google, ku nje grup prej 165 kompanish dhe institucionesh te industrise u kane bere...

Horoskopi – Shigjetari: Top 10 Profesionet

Top 10 Profesionet që i përshtaten Shigjetarit Shenja e udhëtarit, Shigjetari optimist, pëlqen adventurat po aq sa njohuria dhe...

Foto 16_1Kur jeni pjesë e listës së shkurtër të kandidatëve finalë për një intervistë të dytë pune, çelësi i suksesit është të bindni punëdhënësit, pse ju jeni personi i duhur ndër të gjithë kandidatët. Më poshtë janë dy mënyra sesi mund ta arrini këtë.

1. Shkoni në intervistë të përgatitur me shembuj nga punët tuaja të mëparshme dhe tregohuni të aftë për të shpjeguar pse këto eksperienca ishin të suksesshme.

Në varësi të pozicionit ku ju po aplikoni, ju duhet të jepni shembuj të eksperiencave tuaja. Nëse po intervistoheni për pozicionin Manaxher Marketingu, sillni shembuj të planeve në marketing që keni bërë, si i keni implementuar dhe pse kanë patur sukses. Nëse po aplikoni për një pozicion si Inxhinier Produkti, jepni shembuj për punë të mëparshme në lidhje me dizenjimin e një produkti apo patenta që mund të keni marrë.

Kur ju i tregoni punëdhënësit eksperiencat tuaja të mëparshme, ju i tregoni atij se ju e dini sesi funksionojnë gjërat kryesore në këtë pozicion, kështu që ky është një element i mirë që do t’ju ndihmojë ta fitoni punën.

2. Bindeni punëdhënësin me arsye specifike pse ju jeni kandidati që ata duhet të punësojnë.

Gjatë intervistës së parë ju mund të keni marrë shënime, por gjithashtu edhe në përshkrimin e punës mund të gjeni disa atribute kryesore që punëdhënësi kërkon. Duke i ditur këto atribute, ju vlerësoni veten tuaj dhe përcaktoni sesi kualifikimet dhe eksperiencat tuaja përputhen me këto kërkesa, duke i paraprirë kështu intervistës së dytë.

Gjatë intervistës së dytë ju mund të shpreheni: “Gjatë intervistës së parë, kuptova se tre kualifikimet kryesore që ky pozicion kërkon ishin… (listoni atributet) dhe unë mendoj se jam kandidati më i mirë që mund të punësoni sepse…” dhe vazhdoni duke listuar edukimin, eksperiencat dhe aftësitë tuaja.

Kur punëdhënësi ka zgjedhur vetëm disa prej kandidatëve për intervistën e dytë, do të thotë që të gjithë të përzgjedhurit janë të aftë për pozicionin. Kështu që, për të fituar vendin e punës, ju duhet të diferencoheni nga të tjerët duke shfaqur aftësitë tuaja më të mira.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Diaspora Flet 2020 permbyllet me paraqitjen surprize te Rita Ores

Një program i ngjeshur prej 25 orësh me sesione debatuese, fjalime inspiruese, biseda të përqëndruara, panair virtual, hapësirë rrjetëzimi dhe interaktivitet mes...

“Besnikeria ka vdekur” Si i trajton biznesi punonjesit sot?

Cilën duhet të zgjedhë kompania? Kjo pyetje është ndër të shumtat që bëhet kur vjen puna tek të qenurit...

Google sulmohet nga 165 kompani dhe shoqata. Pjese e tyre dhe duapune.com

duapune.com se fundmi i eshte bashkuar fushates anti Google, ku nje grup prej 165 kompanish dhe institucionesh te industrise u kane bere...

Horoskopi – Shigjetari: Top 10 Profesionet

Top 10 Profesionet që i përshtaten Shigjetarit Shenja e udhëtarit, Shigjetari optimist, pëlqen adventurat po aq sa njohuria dhe...

Puno nga ku te duash. Lamtumire orarit zyrtar te punes!

Puna nga shtëpia gjatë pandemisë ka lejuar që shumë prej nesh të lirohen nga vërtitjet e përditshme dhe ecejaket shtëpi-punë-shtëpi. Tani duket...