Wednesday, April 21, 2021

Si të fitoni vëmendjen në punë

Duhen lexuar

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

EBA – “Employer Branding Academy Albania”

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhënësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

12 Keshilla produktiviteti

Ndonjëherë mençuria konvencionale dhe këshillat e dukshme që keni dëgjuar një milion herë nuk bëjnë punë kur keni nevojë për një rritje...

Horoskopi – Demi: Top 10 Profesionet

EkzekutivShef kuzhinierPolitikanProdhuesi i verësDirigjentBlogger bukurieArkëtarProjektuesi i BrendshëmBiologBlerës Demi ka disa tipare mjaft të dallueshme si: etikën, besueshmërinë dhe...

 

2Urime! Ju keni një punë të re dhe është koha t’i thoni lamtumirë shefit tuaj. Duke qenë se kjo është një periudhë tranzicioni për ju, është e rëndësishme që ju të silleni në mënyrë të përgjegjshme dhe profesioniste për tu siguruar që të plotësoni proçedurën në mënyrë të suksesshme. Të tërheqësh vëmendjen në punë është një shkak i ankthit dhe shqetësimit për individët derisa ata të janë të pasigurt për mënyrën si duhet të shfaqen.

Këtu është një udhëzim i shkurtër sesi duhet të fitoni vëmendje dhe për të qenë në rrugën e duhur në punën e re:

Mbani shënim takimin

Kur të keni një ofertë pune dhe kur të nënshkruani kontratën me kompaninë tjetër, gjëja e parë që duhet të bëni është të shënoni takimin me shefin tuaj aktual. Kjo mund të duket e frikshme por është e rëndësishme që ju të flisni me shefin tuaj përpara se ti jepni lajmin të tjerëve.

Përgatituni

Pasi keni shënuar takimin, sigurohuni që të bëni një listë të pikave për axhendën e takimeve. Kjo do t’ju ndihmojë të jeni më të sigurt kur ju flisni me shefin tuaj rreth largimit tuaj. Ka shumë individë që e shtyjnë këtë takim sepse nuk ndihen mirë kur japin lajme të tilla, por është e rëndësishme që të keni një takim ballë për ballë sesa ti dergoni një email.

Theksoni pikat tuaja

Shkoni në takim me besim në vetvete dhe përpiquni që të shmangni biseda të papërshtatshme me shefin tuaj. Ky është takimi juaj dhe ju duhet të shikoni axhendën tuaj. Tregohuni i fortë, duke shpjeguar se do të largoheni, ju duhet t’i thoni shefit tuaj që ju e vlerësoni mundësinë por është koha për të vazhduar përpara. Nëse shefi juaj bën një ofertë të leverdisshme, refuzojeni me edukatë meqënëse kjo është një situatë e re për ju. Tregohuni i qartë dhe profesionist kështu mund t’i arrini qëllimet tuaja në mënyrë efektive.

Ndërtoni protokollin

Është e rëndësishmë që të realizoni 3 pika gjatë takimit :

1.      Kur është dita juaj e punës.

2.   Kur do t’i informojë menaxheri juaj të tjerët (klientët, kolegët dhe shefin kryesor).

3.      Si do të bëhet tranzicioni(trajnimi i të tjerëve nëse është e nevojshme).

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

EBA – “Employer Branding Academy Albania”

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhënësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

12 Keshilla produktiviteti

Ndonjëherë mençuria konvencionale dhe këshillat e dukshme që keni dëgjuar një milion herë nuk bëjnë punë kur keni nevojë për një rritje...

Horoskopi – Demi: Top 10 Profesionet

EkzekutivShef kuzhinierPolitikanProdhuesi i verësDirigjentBlogger bukurieArkëtarProjektuesi i BrendshëmBiologBlerës Demi ka disa tipare mjaft të dallueshme si: etikën, besueshmërinë dhe...

Punet e dites, e hene 19 prill 2021

E hena ka nisur vrullshem ne duapune.com dhe kerkesat per punesim nga bizneset dhe kompanite e ndryshme jane te shumta. Po ju...