Wednesday, October 21, 2020

Si të demonstroni në CV cilësinë që kërkohet në 93% të njoftimeve për punë!

Duhen lexuar

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Foto 16Sipas një studimi të kryer për të gjetur cilat janë aftësitë që përmenden më shpesh dhe sa shpesh ndeshen ato në njoftimet për punë, u arrit në përfundimin se një grup aftësish paraqitet në 93% të tyre. Kjo është: PUNA NË GRUP.

Problemi qëndron se, kur një shprehje përdoret aq shumë, e humbet kuptimin dhe rëndësinë e saj. Fokusimi në aftësitë që kërkojnë punëdhënësit duke i shfaqur ato (jo thjesht t’i përmendni) në punët tuaja të mëparshme, mund të jetë “përbërësi sekret” i CV tuaj që ju çon në fazën pasardhëse (intervista për punë).

Puna në grup është, në fakt, një përmbledhje aftësish ndërpersonale. Bashkëpunimi i suksesshëm përfshin komunikim, negocim, kooperim, inteligjencë emocionale, si edhe të qenurit social.

Prandaj, është e këshillueshme t’i shfaqni aftësitë tuaja të kooperimit në grup nëpërmjet roleve tuaja të mëparshme, si edhe listoni shembuj konkretë. Mos u mjaftoni thjesht duke i përmendur!

Sipas një studimi të kryer, gati 2/3 (67%) e punëdhënësve pohojnë se kanë vështirësi në gjetjen e kandidatëve me “aftësi të buta”. Fatkeqësisht, këto aftësi janë shumë më të vështira për t’u gjetur te kandidatët, sesa aftësitë teknike.

Për të qënë të besueshëm lidhur me aftësitë tuaja, përdorni shembuj konkretë rreth punësimit tuaj të mëparshëm. Dhe sigurohuni të përfshini çdo lloj çmimi apo çertifikimi që mund të keni marrë, i cili shpreh qartë cilësinë tuaj dhe ju veçon nga të tjerët.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...