Tuesday, October 20, 2020

Si të bësh zgjedhjen e duhur për një oferte pune?

Duhen lexuar

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

blog 21

Zgjedhja e një oferte pune mund të jetë një ngjarje e rëndësishme në jetën e një personi. Hulumtimi i punëdhënësve të ardhshëm, duke reflektuar mbi përparësitë tuaja dhe duke shqyrtuar mundësitë tuaja, mund t’ju ndihmojë të zgjidhni rrugën më të mirë të karrierës.

Përpara se të vendosni të pranoni një ofertë pune, duhet të siguroheni që jeni informuar për kompaninë dhe çfarë përfshin puna që do të bëni.

  • Vlerësimi i ofertave të punës

Nëse jeni një punëkërkues me fat që ka oferta të shumëfishta pune, ju nuk mund të ndiheni dhe aq me fat kur është koha për të marrë një vendim për të zgjedhur punën që do të filloni. Zgjedhja midis vendeve të punës mund të jetë pjesa më e vështirë e procesit të punës. Megjithatë, duke marrë njohuri për kompaninë, duke i krahasuar prioritetet tuaja me ato të kompanisë dhe duke vlerësuar mundësitë tuaja mund të merrni vendimin më të mirë.

  • Mësoni rreth kompanisë

Ju mund të keni bërë tashmë hulumtime mbi kompaninë përpara intervistës tuaj. Duhet të siguroheni që të dini mjaftueshëm për punën, organizatën dhe detajet e ofertës, në mënyrë që të mund të peshoni një ofertë kundrejt një tjetër. Ka shumë mënyra për të mësuar rreth një kompanie, duke vizituar faqet e internetit të kompanisë, duke folur me punonjësit e kompanisë aktuale, kontaktimi me përfaqësuesin që ka kryer intervistën tuaj, duke folur me përfaqësuesin e burimeve njerëzore të kompanisë.

  • Kërkim informacioni i përgjithshëm i punës

Në disa raste, aplikantët e punës mund të marrin në konsideratë disa punë krejtësisht të ndryshme – jo vetëm të njëjtin punë në një kompani të ndryshme. Punëkërkuesit duhet të kërkojnë informacion për detyrat e punës, informacion mbi mjedisin e punës, pagesa e pritshme, perspektiva e punës, opsionet e certifikimit profesional, mundësitë e avancimit.

  • Reflektoni mbi prioritetet tuaja

Bëni një listë të asaj çka kërkoni në një punë, në një kompani apo në karrierë. Organizimi i prioriteteve tuaja në letër zakonisht ju ndihmon të përfytyroni vitet e ardhshme në punën tuaj të parë. Pasi ta bëni këtë listë, shihni se si secila ofertë është në gjendje t’i plotësojë nevojat dhe dëshirat tuaja. Pyesni veten:  Cilat janë qëllimet e mia profesionale?

Çfarë do të më bëjë të lumtur?

  • Konsideroni Paketat e Punësimit

Është e rëndësishme të merren parasysh pagat dhe përfitimet e ofruara nga çdo punëdhënës. Punonjësit e ardhshëm duhet të vlerësojnë me kujdes pagën ose pagesën për orë që ofrohet nga kompania, si dhe ofertat e përfitimeve, sigurimet shëndetësore dhe dentare. Gjithashtu, ata duhet të sigurohen që angazhimi kohor (me orar të plotë ose me kohë të pjesshme) përkon me disponueshmërinë e tyre.

Ka shumë faktorë që duhet të merren parasysh kur të vendosni nëse do të pranoni një ofertë pune, duke përfshirë natyrën e punës, kompensimin që ofron kompania dhe qëllimet e tyre personale për të ardhmen.

“Miku juaj për punë dhe karrierë” – duapune.com

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...