Saturday, January 16, 2021

Si të bëj përshtypje në punën time të parë

Duhen lexuar

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

first day of jobJu nuk keni patur asnjë punë tjetër më parë dhe kjo mund të shkaktojë një shok duke menduar se çfarë do të bëni dhe si do të veproni. Të gjithë e dinë përshtypjen e parë , kur ju filloni të punoni ju keni një dritare të shkëlqyer mundësish. Kjo është një mundësi për të filluar me këmbën e djathtë dhe për të ndërtuar karrierën, ndërsa një fillim negativ  mund të jetë i vështirë për tu ndryshuar.
Kur ju filloni një punë të re shumica e njerëzve do të kenë një farë dyshimi, kështu që gabimet dhe keqkuptimi i sinqertë do të jenë deri diku të pranishme.

Këtu janë disa këshilla që duhen marrë parasysh:
•    Duhet të jeni të përpiktë dhe të paraqitshëm: Ditën e parë ju duhet të silleni pothuajse si gjatë intervistës, të përpiktë dhe me veshjen e përshtatshme.
•    Nuk duhet të jeni shumë të hapur: Nëse jeni tip shumë konfidencial do të përpiqeni ti ndani idetë tuaja haptazi. Mundohuni mos ta bëni këtë sepse do të keni kohë më vonë.
•    Bëni pyetje: Nëse ju është dhënë një detyrë, bëjeni sa më mirë të jetë e mundur dhe mos kini frikë të bëni pyetje.
•    Vullnetar: Të gjithë kolegët tuaj do të jenë të zënë duke bërë punën e tyre. Ndonjëherë ju mund të ndiheni të neglizhuar ose të nënvlerësuar. Nuk ka asnjë të keqe për të pyetur për një detyrë ose për të bërë vullnetarisht një detyrë.
•    Bëhu pjesë e skuadrës: Tani ju jeni pjesë e një skuadre, dhe skuadrat punojnë së bashku për të zgjidhur problemet dhe për të mbaruar punët. Kjo do të thotë që ju duhet të përpiqeni të zbuloni kulturën e grupit avash avash.
•    Veshja: Veshjet e zakonshme në përgjithësi janë normale por në ditën e parë të punës veshje të tilla tregojnë se ju nuk jeni duke i marrë gjërat seriozisht. Ju duhet të dukeni të zgjuar në ditën tuaj të madhe.
•    Fundi i ditës: Ju keni lënë një përshtypje të mirë. Ju keni qenë pozitivë dhe optimist. Kështu që mos e prishni këtë duke vrapuar për të ikur më parë se gjithë të tjerët.
•    Dhe së fundi: Ju mund të shikoni se nuk jeni duke buzëqeshur sepse keni frikë apo ndiheni të pasigurtë. Mos u mërzisni. Në ditën e parë ju jeni më shumë një i ftuar. Merrni çdo këshillë që mundeni dhe mos jepni shumë mendime.

Me të gjitha këto që thamë më sipër, pse nuk e shijoni ditën tuaj të parë të punës. Ju jeni i ri dhe i freskët, fati i mirë është në anën tuaj.

 

 

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Pune ne Digital Marketing dhe aftesite e kerkuara

Content & Marketing Professionals Nese po kerkon te rritesh ne karriere ne sektorin e marketingut dhe sidomos marketingut digital,...