Saturday, October 24, 2020

Si të arrijmë në vendimet më të mira

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

komGjithësecili mund të marrë vendime individuale, kështu ne ndikojmë në mënyrën dhë formën e procesit të vendimarrjes. Një kompani mund të rrisë kapacitetin e mirëgjykimit të punonjësve të saj dhe të arrijë të marrë prej tyre vendime të frytshme. Më poshtë jepen tri mënyra se si mund të arrihen këto vendime:

1. Shqyrtoni vendimet e marra. Me përfundimin e një projekti, diskutoni me ekipin tuaj mbi pesë gjërat që do të kryenit përsëri në një projekt tjetër dhe pesë gjërat që nuk do të donit t’i përsërisnit. Duke reflektuar mbi vendimet që janë ndërmarrë gjatë këtij projekti dhe mbi rezultatet e tyre, antarët e ekipit mund të përgatiten për të marrë vendimet më të mira për një projekt të ardhshëm.

2. Të jeni të gatshëm të rifilloni. Kur ndodh të merrni vendime jo të duhura, mos fajësoni apo të bëni përgjesës asnjëri prej ekipit. Rifillojeni projektin edhe pas këtij vendimi të gabuar, sepse punonjësit tashmë kanë mësuar nga gabimet e tyre.

3.
Jepini punonjësve autonomi. Njerëzit kanë nevojë për hapësirë me qëllim që të marrin vendime të frytshme. Kur ata janë në kontroll të vendimeve dhe të përgjegjësisë për pasojat, atëherë  ata janë në gjendje të ofrojnë gjykime të drejta.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...